Свищов удостои с награда „Зрелостник на годината“ четирима свои пълни отличници

Даниела Ферещанова, Димитър Симеонов, Любослава Петрова и Иван Иванов бяха отличени с почетна значка, грамота и лента „Зрелостник на годината 2021-ва“, за постоянство в учебния процес и отличен успех от целия курс на средното си образование

На 22 юни в Свищов се проведе тържествена церемония-концерт, на която бяха наградени отличниците от випуск 2021-ва година. Началото на тази вълнуваща проява бе дадено преди четири години от кмета на община Свищов д-р Генчо Генчев и тя се превърна в традиция за всички зрелостници и техните класни ръководители.
През тази година тържествената церемония беше допълнена от концерт на Лео и Играта, който беше специален подарък от Община Свищов за абитуриентите. В началото на празничното събитие градоначалникът отправи приветствие към зрелостниците, техните класни ръководители, учители и родители, като ги поздрави с успешното приключване на учебната година и дипломиране. След това д-р Генчев отличи зрелостниците от випуск 2021, постигнали високи резултати в обучението си и допринесли за издигане на авторитета на тяхното училище.
 
От СУ „Димитър Благоев“ бяха наградени:
 
1.         Никол Христова Абаджиева - СУ „Д. Благоев“;
2.         Сарина Нелева Стефанова - СУ „Д. Благоев“;
3.         Лъчезар Красимиров Манолов - СУ „Д. Благоев“;
4.         Симеон Чавдаров Стефанов - СУ „Д. Благоев“;
5.         Ферхан Ферхат Черкез - СУ „Д. Благоев“;
6.         Христиан Александров Георгиев - СУ „Д. Благоев“;
7.         Нели Стаменова Димитрова - СУ „Д. Благоев“.
 
От СУ „Николай Кaтранов“ бяха отличени:        
                       
1.         Полина Радославова Колева - СУ „Н. Катранов“;
2.         Радина Валериева Златанова - СУ „Н. Катранов“;
3.         Виктория Пламенова Димитрова - СУ „Н. Катранов“;
4.         Самуил Бисеров Илиев - СУ „Н. Катранов“;
5.         Мартин Момчилов Златев - СУ „Н. Катранов“;
6.         Силвия Антонова Тодорова - СУ „Н. Катранов“.
 
От СУ „Цветан Радославов“ кметът отличи:      
                                   
1.         Димитър Радославов Радков - СУ „Цв. Радославов“;
2.         Калоян Миленов Кирилов - СУ „Цв. Радославов“;
3.         Яница Росенова Ерусалимова - СУ „Цв. Радославов“.
 
Изявените зрелостници на СПГ „Алеко Константинов“ бяха:
 
1.         Ивана Петромирова Папуркова - СПГ „Алеко Константинов“;
2.         Георги Петров Пенев - СПГ „Алеко Константинов“;
3.         Татяна Илиянова Илиева - СПГ „Алеко Константинов“.
 
 
От ПДТГ „Д. Хадживасилев“ наградени бяха:
 
1.         Ивелин Стефанов Мариянов - ПДТГ „Д. Хадживасилев“;
2.         Александра Методиева Атанасова - ПДТГ „Д. Хадживасилев“.
 
 
 
По предложение от ПБНЧ – Свищов бяха наградени и абитуриенти, които участват в художествените състави към читалището и са изявени в областта на изкуствата. Това бяха:
 
1.         Александра Методиева Атанасова - ПДТГ „Д. Хадживасилев“;
2.         Пламена Пламенова Захариева - ПДТГ „Д. Хадживасилев“;
3.         Симона Григорова Гърдева - ПДТГ „Д. Хадживасилев“;
4.         Василена Тихомирова Тодорова - ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч.
 
Заедно с отличените ученици, всички зрелостници от випуск 2021 получиха значки с надпис „Аз обичам Свищов“, които ще им напомнят за Свищов и годините прекарани в училище.
 
Съгласно чл. 6, ал. 1 от Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на Община Свищов със почетна значка, грамота и лента „Зрелостник на годината 2021-ва“ бяха удостоени четирима ученици, които силно се открояват със своето постоянство в учебния процес, винаги са постигали високи резултати и се дипломират с отличен успех от целия курс на средното си образование. На тях Община Свищов присъди почетната награда „Зрелостник на годината“, която им бе връчена от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев. Това са:
1.         Даниела Емилова Ферещанова – СУ „ Д. Благоев“;
2.         Димитър Красимиров Симеонов – СУ „Д. Благоев“;
3.         Любослава  Владиславова Петрова – СУ „Н. Катранов“;
4.         Иван Николаев Иванов – ПДТГ „Д. Хадживасилев“.
 
Тържествената част по награждаване на зрелостниците от випуск 2021-ва година приключи с бурни аплодисменти за всички класни ръководители на випуска, след което събитието продължи с концерт на Лео и Играта, които се погрижиха младите хора да се забавляват и градусът на настроението да остане висок.
 

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Части от свищовски села остават без ток за седмица Части от свищовски села остават без ток за седмица Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия ток на бизнеса Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия т... Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван
Виж всички новини
водещи новини
Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий"
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!