Топка от Димитър Бербатов и две нови спортни игрища получиха учениците от СУ „Николай Катранов“

По традиция новата учебна година в СУ „Николай Катранов“ бе официално открита с тържество в двора на училището.

Тази година, предвид епидемичната обстановка и препоръките на МОН, участници в него бяха само децата от подготвителна група и учениците от първи и пети клас.

С всички останали класове бяха проведени празнични и организационни срещи в класните стаи.

„Днешният 15 септември е различен, но искам да ви успокоя, че училището ви очаква с обич и топла прегръдка!“ – каза в празничното си приветствие директорът на училището г-н Генади Иванов и допълни: „Скъпи родители, разчитаме на вашата подкрепа и разбиране, без които няма да се справим! Ще бъде трудно, но учителите са доказали, че са издръжливи и не се предават, когато става дума за техните ученици! Ще направим всичко възможно, за да имаме най-добрите решения в името на качествената образователна услуга и безопасността за вашите деца!“.

Официални гости на тържеството бяха народният представител от ПП ГЕРБ д-р Станислава Стоянова, кметът на Община Свищов г-н Генчо Генчев, заместник-ректорът на Стопанска академия „Димитър Ценов“ доц. д-р Румен Ерусалимов, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ при Община Свищов г-н Росен Маринов, общинският съветник от „Площад Алеко“ г-н Калин Костов, председателят на Училищното настоятелство г-н Божин Божинов.

Средно училище „Николай Катранов“ започва учебната година с много добри новини. На първо място в двора на училището вече има две чудесни нови мултифункционални спортни игрища, изградени по проект „Красива България“, със средства от проекта и Община Свищов. В първия учебен ден площадките бяха открити от градоначалника на Свищов, като официалните лица използваха възможността да ги изпробват „на терен“ с футболна топка, подарък на директора, подписана лично от легендарния Димитър Бербатов.

И през тази учебна година СУ „Николай Катранов“ ще  продължи да държи първенството в общината по брой изпълнявани европейски проекти по програма „Еразъм+“. След успешно класиране по национална програма на МОН, училищната библиотека ще получи нова българска и чуждоезикова литература и ще бъде обновена със СТЕМ оборудване. Със собствени средства са ремонтирани санитарните помещения; обособен е нов интерактивен кабинет; трите първи класа започват учебната година в изцяло обновени класни стаи – ангажимент на училището, който вече е традиция.  Напълно освежен е и училищният стол, където тази година СУ „Николай Катранов“ предлага нова иновативна възможност за родителите - електронно заявяване на купоните за храна.

Според директора г-н Генади Иванов хубавите новини за Средно училище „Николай Катранов“ ще продължат и гаранция за това са неговите учители, ученици и родители, които са се доказали през годините.

На добър час, спокойна и резултатна нова учебна година! 

Рейтинг: 0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п... Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!