Топка от Димитър Бербатов и две нови спортни игрища получиха учениците от СУ „Николай Катранов“

По традиция новата учебна година в СУ „Николай Катранов“ бе официално открита с тържество в двора на училището.

Тази година, предвид епидемичната обстановка и препоръките на МОН, участници в него бяха само децата от подготвителна група и учениците от първи и пети клас.

С всички останали класове бяха проведени празнични и организационни срещи в класните стаи.

„Днешният 15 септември е различен, но искам да ви успокоя, че училището ви очаква с обич и топла прегръдка!“ – каза в празничното си приветствие директорът на училището г-н Генади Иванов и допълни: „Скъпи родители, разчитаме на вашата подкрепа и разбиране, без които няма да се справим! Ще бъде трудно, но учителите са доказали, че са издръжливи и не се предават, когато става дума за техните ученици! Ще направим всичко възможно, за да имаме най-добрите решения в името на качествената образователна услуга и безопасността за вашите деца!“.

Официални гости на тържеството бяха народният представител от ПП ГЕРБ д-р Станислава Стоянова, кметът на Община Свищов г-н Генчо Генчев, заместник-ректорът на Стопанска академия „Димитър Ценов“ доц. д-р Румен Ерусалимов, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ при Община Свищов г-н Росен Маринов, общинският съветник от „Площад Алеко“ г-н Калин Костов, председателят на Училищното настоятелство г-н Божин Божинов.

Средно училище „Николай Катранов“ започва учебната година с много добри новини. На първо място в двора на училището вече има две чудесни нови мултифункционални спортни игрища, изградени по проект „Красива България“, със средства от проекта и Община Свищов. В първия учебен ден площадките бяха открити от градоначалника на Свищов, като официалните лица използваха възможността да ги изпробват „на терен“ с футболна топка, подарък на директора, подписана лично от легендарния Димитър Бербатов.

И през тази учебна година СУ „Николай Катранов“ ще  продължи да държи първенството в общината по брой изпълнявани европейски проекти по програма „Еразъм+“. След успешно класиране по национална програма на МОН, училищната библиотека ще получи нова българска и чуждоезикова литература и ще бъде обновена със СТЕМ оборудване. Със собствени средства са ремонтирани санитарните помещения; обособен е нов интерактивен кабинет; трите първи класа започват учебната година в изцяло обновени класни стаи – ангажимент на училището, който вече е традиция.  Напълно освежен е и училищният стол, където тази година СУ „Николай Катранов“ предлага нова иновативна възможност за родителите - електронно заявяване на купоните за храна.

Според директора г-н Генади Иванов хубавите новини за Средно училище „Николай Катранов“ ще продължат и гаранция за това са неговите учители, ученици и родители, които са се доказали през годините.

На добър час, спокойна и резултатна нова учебна година! 

Рейтинг: 0
Последни новини
Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в "позлатен" Божи храм една полуразрушена църква - паметник н... В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математика Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математи...
Виж всички новини
водещи новини
Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство В Свищов официално откриха обновена за 1.6 млн. лв. спортна зала В Свищов официално откриха обновена за 1.6 млн. лв. спортна зала Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Домът за стари хора в Свищов отбеляза с пъстър празник 112 години от създаването си Домът за стари хора в Свищов отбеляза с пъстър празник 112 години от създаването си Студентка от Свищов спечели сребро от европейското по карате Студентка от Свищов спечели сребро от европейското по карате Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия В Свищов и София отбелязаха 125 години от гибелта на Алеко Константинов В Свищов и София отбелязаха 125 години от гибелта на Алеко Константинов Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!