Топка от Димитър Бербатов и две нови спортни игрища получиха учениците от СУ „Николай Катранов“

По традиция новата учебна година в СУ „Николай Катранов“ бе официално открита с тържество в двора на училището.

Тази година, предвид епидемичната обстановка и препоръките на МОН, участници в него бяха само децата от подготвителна група и учениците от първи и пети клас.

С всички останали класове бяха проведени празнични и организационни срещи в класните стаи.

„Днешният 15 септември е различен, но искам да ви успокоя, че училището ви очаква с обич и топла прегръдка!“ – каза в празничното си приветствие директорът на училището г-н Генади Иванов и допълни: „Скъпи родители, разчитаме на вашата подкрепа и разбиране, без които няма да се справим! Ще бъде трудно, но учителите са доказали, че са издръжливи и не се предават, когато става дума за техните ученици! Ще направим всичко възможно, за да имаме най-добрите решения в името на качествената образователна услуга и безопасността за вашите деца!“.

Официални гости на тържеството бяха народният представител от ПП ГЕРБ д-р Станислава Стоянова, кметът на Община Свищов г-н Генчо Генчев, заместник-ректорът на Стопанска академия „Димитър Ценов“ доц. д-р Румен Ерусалимов, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ при Община Свищов г-н Росен Маринов, общинският съветник от „Площад Алеко“ г-н Калин Костов, председателят на Училищното настоятелство г-н Божин Божинов.

Средно училище „Николай Катранов“ започва учебната година с много добри новини. На първо място в двора на училището вече има две чудесни нови мултифункционални спортни игрища, изградени по проект „Красива България“, със средства от проекта и Община Свищов. В първия учебен ден площадките бяха открити от градоначалника на Свищов, като официалните лица използваха възможността да ги изпробват „на терен“ с футболна топка, подарък на директора, подписана лично от легендарния Димитър Бербатов.

И през тази учебна година СУ „Николай Катранов“ ще  продължи да държи първенството в общината по брой изпълнявани европейски проекти по програма „Еразъм+“. След успешно класиране по национална програма на МОН, училищната библиотека ще получи нова българска и чуждоезикова литература и ще бъде обновена със СТЕМ оборудване. Със собствени средства са ремонтирани санитарните помещения; обособен е нов интерактивен кабинет; трите първи класа започват учебната година в изцяло обновени класни стаи – ангажимент на училището, който вече е традиция.  Напълно освежен е и училищният стол, където тази година СУ „Николай Катранов“ предлага нова иновативна възможност за родителите - електронно заявяване на купоните за храна.

Според директора г-н Генади Иванов хубавите новини за Средно училище „Николай Катранов“ ще продължат и гаранция за това са неговите учители, ученици и родители, които са се доказали през годините.

На добър час, спокойна и резултатна нова учебна година! 

Рейтинг: 0
Последни новини
Ученик от СУ„Николай Катранов“ спечели 3-то място в национален литературен конкурс Ученик от СУ„Николай Катранов“ спечели 3-то място в национален литературен конкурс Три златни медала донесоха в Свищов каратеките на Алеко от Националната купа Три златни медала донесоха в Свищов каратеките на Алеко от Националната купа Болният от COVID-19 в тежко състояние е преместен от Свищов в Търново Болният от COVID-19 в тежко състояние е преместен от Свищов в Търново Делян Пеевски дари печки, спални комплекти и медикаменти за Свищовската болница Делян Пеевски дари печки, спални комплекти и медикаменти за Свищовската болница Мъж е ранен при катастрофа в свищовско село Мъж е ранен при катастрофа в свищовско село Тази нощ се е влошил един от пациентите с COVID-19 в Свищовската болница Тази нощ се е влошил един от пациентите с COVID-19 в Свищовската болница Съдят иманяр, копал в античния град Нове до Свищов и укрил монети и старини Съдят иманяр, копал в античния град Нове до Свищов и укрил монети и старини Свищовската болница моли за одеала, духалки и парични дарения Свищовската болница моли за одеала, духалки и парични дарения ОФИЦИАЛНО: Премиерът Бойко Борисов е болен от COVID-19 ОФИЦИАЛНО: Премиерът Бойко Борисов е болен от COVID-19 ПОБЕДА ЗА АКАДЕМИК ПОБЕДА ЗА АКАДЕМИК Тази сутрин в Свищов е замерено завишено ниво на фини прахови частици във въздуха Тази сутрин в Свищов е замерено завишено ниво на фини прахови частици във въздуха Вижте как изглежда отвътре часовниковата кула в Свищов Видео Вижте как изглежда отвътре часовниковата кула в Свищов
Виж всички новини
Инициативи Водещи новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!