Дигитална премиера на книгата „55+ вдъхновяващи истории“ за годишнината на СУ „Николай Катранов“ – Свищов

Добавено: Четвъртък, 31 Октомври 2019г


 Свищовското СУ „Николай Катранов“ с директор Генади Иванов публикува дигитално пионерната книга „55+ вдъхновяващи истории“. Точно 4 седмици преди датата на официалното честване на 55-годишнината на най-голямото свищовско училище тази книга със своите впечатляващи 304 стр. е на път да заслужи адмирациите на читателите от всички генерации. Автори и съставители на алманаха са Генади ИвановНадя Мочкова и проф. д-р Андрей Захариев, като принос с отделни текстове имат над 50 възпитаници и учители, свързани в годините с флагмана на училищното образование в Свищов. Книгата се отпечатва в тираж 500 бр. в цветен илюстриран формат в издателство „Фабер“ – Велико Търново с ISBN 978-619-00-1051-7, като изданието се финансира от Академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ (www.finance1952.com) на база постъпило целево дарение от физически лица. Автор на дизайна на корицата е Севдалина Русева, а графичната обработка и предпечат е на Деяна Веселинова. Стиловата редакция е на екип в състав Елена АнгеловаАнгел АнгеловЦветанка КостоваГаля Рошелова и Галя Константинова. В дигитален формат книгата е достъпна на адрес:


https://www.researchgate.net/publication/336799314_55_VDHNOVAVASI_ISTORII


В Предговора на книгата се казва:


„Уважаеми бивши и настоящи ученици и учители, Честит 55-годишен юбилей на училището!


Настоящи или бивши учители и ученици, всички ние сме част от 55-годишната история на училище „Николай Катранов”.


Честито! Бъдете живи и здрави, бъдете иновативни, вдъхновяващи, успешни и щастливи!


Прекрасно е, че 55+ от Вас разказаха своите вдъхновяващи истории и направиха книга.


Училището е храм на знанието.


В училище всеки от нас е научил буквите, неговият първи учител го е научил да чете и така му е показал пътя към знанието.


В усилието да направиш книга за юбилея на своето училище са вложени много дълбоки символи – за буквите, за четенето, за знанието... Ето един от тях: Четете книги! Сега в ръцете ни е книгата, посветена на 55-годишния юбилей на училището. Ние я разтваряме и четем 55+ удивителни човешки истории..., 55+ вдъхновяващи истории на хора, които знаят, че пътят към знанието започва от буквите, убедени са, че най-великите и най-ценните човешки знания са в книгите и ти правят безценен подарък, с който ти казват:


Чети, приятелю!“

Коментари

Още актуални новини