Партиите в Свищов си разпределиха местата в избирателните комисии за предстоящия вот

На 22 февруари 2021 г. от 12.00 ч. в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Секционните избирателни комисии, във връзка с произвеждане на изборите за народни представители, насрочени за 4 април 2021 г.

В консултациите имаха право да участват представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и коалицията, която има избрани с нейната кандидатска листа членове на Европейския парламент от Република България, но не е парламентарно представена. Като представители на община Свищов, на консултациите присъстваха също секретарят на община Свищов Любомира Петрова  и  Владислав  Диянов  – началник отдел “ЧРИОТ”. В тяхно присъствие представители на 6 политически сили проведоха дебати, с които стигнаха до консенсус относно разпределението на позициите в 53-те секционни избирателни комисии на територията на община Свищов, от които 35 в Свищов и 18 в селата.

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ГЕРБ”, КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ДПС”, КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ВОЛЯ” и КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ”, разпределиха общо 437 места в секционните комисии, от които 159 ръководни позиции и 278 за членове в съответните секции. Секционните избирателни комисии ще бъдат пет, седем и деветчленни, като от тях – 37 секции по  9 члена, 12 секции по 7 члена и 4 секции по 5 члена.

След постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Секционните избирателни комисии в община Свищов, протоколът от проведените консултации на 22.02.2021 г. е подписан без особени мнения и възражения.

До 25.02.2021 г. е необходимо всяка от шестте политически сили да предостави писмените предложения за състава на СИК в общинската администрация. След представяне на предложенията, кметът на община Свищов, в срок до 27.02 2021 г., ще представи необходимите документи в Районна избирателна комисия за назначаване на Секционните избирателни комисии. Срокът за назначаване състава на Секционните избирателни комисии е 01.03.2021 година.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, обяви премиерът Бойко Борисов Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, обяви премиерът Бойко Борисов Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство В Свищов правят модерен и с удобства В Свищов правят модерен и с удобства "Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслуж... Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати Разбиха нарколаборатория за половин милион, арестуван е свищовлия Разбиха нарколаборатория за половин милион, арестуван е свищовлия Днес Свищов се сдоби с четири еко контейнера за дрехи и обувки Днес Свищов се сдоби с четири еко контейнера за дрехи и обувки Блокада и задръстване на ул. Блокада и задръстване на ул. "Трети Март" в Свищов поради ежедневни товаро-разтоварни дейности Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов  за ремонт на спортна зала Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов за ремонт на спортна зала "Септември" За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев на среща при премиера Бойко Борисов Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев на среща при премиера Бойко Борисов Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!