Радославовци на среща с д-р Генчо Генчев – кмет на Община Свищов

Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев посети  СУ „Цветан Радославов“, за да проведе среща с учениците от 4 и 8 клас.

На 10.02.2021 г. се проведе срещата с четвъртокласниците на тема „Свищов през детските очи“. Децата с голямо вълнение посрещнаха госта и лекото им притеснение постепенно премина, когато усетиха приятелското отношение и съпричастността към техните проблеми и желания.

Г-н Генчев попита всеки четвъртокласник какво мисли за развитието на града, за своя  квартал и улица. Учениците изразиха желанието си градът да се съхрани като културно-историческо място, каквото е било в годините на Възраждането. Изказаха мнение, че кварталите, в които живеят след реализирани проекти на Община Свищов, изглеждат по-приветливи и по-достъпни за игри и отдих. Помолиха градоначалника да съдейства за изграждането на мултифункционална спортна площадка за футбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса в двора на училището. Г-н Генчев беше впечатлен от активната гражданска позиция на Радославовци, които се вълнуват не само от личните си проблеми, но и от тези на родния град. Един учебен час не беше достатъчен на будните деца, за да зададат всичките си въпроси и да споделят идеите си за бъдещото развитие на Свищов. С огромен ентусиазъм приеха поканата на кмета да посетят сградата на Общината.

В Деня на Апостола – 19.02.2021 г., г-н Генчев бе гост и на учениците от 8 клас. Възпитаниците от профил „Природни науки“ обсъдиха с кмета възможностите за изучаване на медицински специалности, тяхното бъдеще в променящия се свят. Г-н Генчев проведе оживена дискусия с осмокласниците за тяхното виждане за актуалното състояние на града и представата им за бъдещето му. Като активни млади хора, те предложиха обновяване на спортните площадки на училището, на района, изграждане на експериментални бази за природни науки, плувен басейн, места за отдих за малки и големи.

Учениците признаха, че обичат и се гордеят със своя град, че са готови да останат, за да работят за неговото благоденствие като зелен екологичен център.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, съобщи премиерът Борисов Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, съобщи премиерът Борисов Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство В Свищов правят модерен и с удобства В Свищов правят модерен и с удобства "Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслуж... Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов  за ремонт на спортна зала Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов за ремонт на спортна зала "Септември" Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Разбиха нарколаборатория за половин милион, арестуван е свищовлия Разбиха нарколаборатория за половин милион, арестуван е свищовлия В Свищов правят модерен и с удобства В Свищов правят модерен и с удобства "Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслуж... Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати Нанесоха телесна повреда на полицай от Свищов с метална кофа, има арестуван Нанесоха телесна повреда на полицай от Свищов с метална кофа, има арестуван
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!