Мартин Харизанов подкрепя обучението в СА „Д. А. Ценов“ на кандидат-студенти от Северозападна България

 Алумни координаторът на катедра „Финанси и кредит“ при Стопанска академия „Д. А. Ценов“ за гр. Враца и региона Мартин Харизанов в рамките на няколко дни проведе ползотворни срещи с директори на водещите в гр. Враца и региона средни училища. Повод за срещата е провежданата от Свищовската академия и катедра „Финанси и кредит“ кандидатстудентската кампания за учебната 2020/2021 г. Като  популярна личност в своя роден град, определена от неговия успешен бизнес и инициираните  благородни кампании, Мартин Харизанов поддържа лични контакти с представители на образованието в града.

На проведените срещи в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство с директор Румяна Петрова, ПТГ “Н. Й. Вапцаров” с директор инж. Ирма Емилиянова, СУ “Васил Кънчов” с директор Димитър Марков, СУ “Козма Тричков” с директор Нели Борчева, СУ “Христо Ботев” с директор Виктор Кръстев, Профилирана езикова гимназия “Йоан Екзарх” - гр.Враца с директор Валентина Михайлова и Профилираната природо-математическа гимназия “Академик Иван Ценов“ с директор Татяна Василева бяха представени рекламни брошури на спец. „Финанси“ за бакалавърски прием 2020 год., както и поздравителни адреси от доц. д-р Стоян Проданов, ръководител на свищовската финансова катедра към абитуриентите от представителните училища – партньори от Враца и региона за деня на връчването на дипломите за придобито средно образование.

Проведените ползотворни визити на Мартин Харизанов в училищата във Враца са продължение на координационно заседание в Свищов от предходната седмица, където съвместно с представители на факултет „Финанси“ и катедра „Финанси и кредит“ в лицето на декана проф. Андрей Захариев, ръководителя катедра доц. Стоян Проданов, проф. Йордан Василев, доц. Людмил Кръстев и докт. Рая Драгоева се обсъдиха и набелязаха вече отчетените по-горе стъпки от кандидатстудентската кампания. В последните дни доби популярност и личното послание на легендарния вратар Димитър Иванков, който при семестриалното си завършване в магистърска програма „Финансов мениджмънт“ на спец. „Финанси“ заяви пред камерата на Finance1952.TV: „… Футболът е моята страст, Стопанска академия е моят университет! Бъди крачка пред другите, избери специалност „Финанси“ в Свищов“!

https://youtu.be/NHd1a2hRRGc

Проведените срещи в Професионалната гимназията по търговия и ресторантьорство, Средно училище „Козма Тричков“ и Профилираната природо-математическа гимназия “Академик Иван Ценов“ бяха продиктувaни от факта, че традиционно завършилите тези професионални направления ученици продължават своето образование с насока „Икономика“, а СА „Д. А. Ценов“ и катедра „Финанси и кредит“ търсят мотивирани, амбициозни млади хора за студенти-финансисти. Избралите свищовската Алма матер получават най-високи стандарти за обучение и отлични условия за тях – модерно обзаведени зали, аудитории и кабинети, конкурентни семестриални  такси, дигитална дистанционна платформа за обучение (с най-добри за страната показатели за качество вкл. в среда COVID-19), със система за онлайн полагане на изпити, възможности за допълнителни доходи чрез участие в студентски стажове и стипендиантски програми, практики, студентски бригади и др. Учащите могат да се възползват и от добрите социално-битови условия на академичния кампус – безплатни реновирани общежития, спортен комплекс, столово хранене, свободен достъп до безжичен интернет и др.     

Стандартите за обучение и широките перспективите на специалност „Финанси“ в СА „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов са обявени на уеб портала на катедрата и Фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ – www.finance1952.com

Кандидатстването в спец. „Финанси“ на СА „Д. А. Ценов“ може да се извърши и онлайн чрез портал:

https://www.uni-svishtov.bg/bg/admission/bachelor/login

Допълнителна информация за кандидатстудентската кампания на СА „Д. А. Ценов“ под надслов „Крачка пред другите“ може да намерите на адрес:

https://www.uni-svishtov.bg/portal/getFile/37/KSK2020-Bakalavar.pdf

Отправеният към абитуриентите на Враца от випуск 2020 год. поздравителен адрес от доц. д-р Стоян Проданов – ръководител на катедра „Финанси и кредит” при СА „Д. А. Ценов” – Свищов е със следното послание:

„УВАЖАЕМО УЧИЛИЩНО РЪКОВОДСТВО,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ДИПЛОМАНТИ,

От името на първата българска финансова школа при свищовската Стопанска академия „Димитър А. Ценов” поднасям най-искрени поздрави и сърдечни пожелания за успешното завършване и дипломиране на поредния випуск ученици готови смело да продължат по пътя на живота! През своята многогодишна история Вашето училище е налагало високи стандарти и се е утвърдило като значим, качествен и надежден партньор не само на академичната общност, но и на българския и световен бизнес. На прага на най-важния етап от личното и професионално развитие на Вашите дипломанти предстои избора на актуална и перспективна диплома за висше образование – трамплин за вълнуващия път и хоризонт в кариерния живот.

Катедра „Финанси и кредит“ и специалност „Финанси” в СА „Д. А. Ценов“ са пример за добрия и успешен избор. Гарант и достоверност за отличното ни академично образование са нашите многобройни възпитаници които са сред най-успешните икономисти-финансисти в страната с множество отличия и вече реализирали се професионалисти в министерства, международни компании, банки и държавни институции.

На този тържествен ден пожелавам на Вас, Вашия колектив и възпитаници крепко здраве и дръзновение в овладяването на нови лични и професионални върхове. Продължавайте все така акуратно и непреклонно още дълги години да подкрепяте академичното образование и бизнеса с добре обучени кадри!“

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам материал В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам матери... Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания
Виж всички новини
водещи новини
Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!