Мартин Харизанов подкрепя обучението в СА „Д. А. Ценов“ на кандидат-студенти от Северозападна България

 Алумни координаторът на катедра „Финанси и кредит“ при Стопанска академия „Д. А. Ценов“ за гр. Враца и региона Мартин Харизанов в рамките на няколко дни проведе ползотворни срещи с директори на водещите в гр. Враца и региона средни училища. Повод за срещата е провежданата от Свищовската академия и катедра „Финанси и кредит“ кандидатстудентската кампания за учебната 2020/2021 г. Като  популярна личност в своя роден град, определена от неговия успешен бизнес и инициираните  благородни кампании, Мартин Харизанов поддържа лични контакти с представители на образованието в града.

На проведените срещи в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство с директор Румяна Петрова, ПТГ “Н. Й. Вапцаров” с директор инж. Ирма Емилиянова, СУ “Васил Кънчов” с директор Димитър Марков, СУ “Козма Тричков” с директор Нели Борчева, СУ “Христо Ботев” с директор Виктор Кръстев, Профилирана езикова гимназия “Йоан Екзарх” - гр.Враца с директор Валентина Михайлова и Профилираната природо-математическа гимназия “Академик Иван Ценов“ с директор Татяна Василева бяха представени рекламни брошури на спец. „Финанси“ за бакалавърски прием 2020 год., както и поздравителни адреси от доц. д-р Стоян Проданов, ръководител на свищовската финансова катедра към абитуриентите от представителните училища – партньори от Враца и региона за деня на връчването на дипломите за придобито средно образование.

Проведените ползотворни визити на Мартин Харизанов в училищата във Враца са продължение на координационно заседание в Свищов от предходната седмица, където съвместно с представители на факултет „Финанси“ и катедра „Финанси и кредит“ в лицето на декана проф. Андрей Захариев, ръководителя катедра доц. Стоян Проданов, проф. Йордан Василев, доц. Людмил Кръстев и докт. Рая Драгоева се обсъдиха и набелязаха вече отчетените по-горе стъпки от кандидатстудентската кампания. В последните дни доби популярност и личното послание на легендарния вратар Димитър Иванков, който при семестриалното си завършване в магистърска програма „Финансов мениджмънт“ на спец. „Финанси“ заяви пред камерата на Finance1952.TV: „… Футболът е моята страст, Стопанска академия е моят университет! Бъди крачка пред другите, избери специалност „Финанси“ в Свищов“!

https://youtu.be/NHd1a2hRRGc

Проведените срещи в Професионалната гимназията по търговия и ресторантьорство, Средно училище „Козма Тричков“ и Профилираната природо-математическа гимназия “Академик Иван Ценов“ бяха продиктувaни от факта, че традиционно завършилите тези професионални направления ученици продължават своето образование с насока „Икономика“, а СА „Д. А. Ценов“ и катедра „Финанси и кредит“ търсят мотивирани, амбициозни млади хора за студенти-финансисти. Избралите свищовската Алма матер получават най-високи стандарти за обучение и отлични условия за тях – модерно обзаведени зали, аудитории и кабинети, конкурентни семестриални  такси, дигитална дистанционна платформа за обучение (с най-добри за страната показатели за качество вкл. в среда COVID-19), със система за онлайн полагане на изпити, възможности за допълнителни доходи чрез участие в студентски стажове и стипендиантски програми, практики, студентски бригади и др. Учащите могат да се възползват и от добрите социално-битови условия на академичния кампус – безплатни реновирани общежития, спортен комплекс, столово хранене, свободен достъп до безжичен интернет и др.     

Стандартите за обучение и широките перспективите на специалност „Финанси“ в СА „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов са обявени на уеб портала на катедрата и Фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ – www.finance1952.com

Кандидатстването в спец. „Финанси“ на СА „Д. А. Ценов“ може да се извърши и онлайн чрез портал:

https://www.uni-svishtov.bg/bg/admission/bachelor/login

Допълнителна информация за кандидатстудентската кампания на СА „Д. А. Ценов“ под надслов „Крачка пред другите“ може да намерите на адрес:

https://www.uni-svishtov.bg/portal/getFile/37/KSK2020-Bakalavar.pdf

Отправеният към абитуриентите на Враца от випуск 2020 год. поздравителен адрес от доц. д-р Стоян Проданов – ръководител на катедра „Финанси и кредит” при СА „Д. А. Ценов” – Свищов е със следното послание:

„УВАЖАЕМО УЧИЛИЩНО РЪКОВОДСТВО,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ДИПЛОМАНТИ,

От името на първата българска финансова школа при свищовската Стопанска академия „Димитър А. Ценов” поднасям най-искрени поздрави и сърдечни пожелания за успешното завършване и дипломиране на поредния випуск ученици готови смело да продължат по пътя на живота! През своята многогодишна история Вашето училище е налагало високи стандарти и се е утвърдило като значим, качествен и надежден партньор не само на академичната общност, но и на българския и световен бизнес. На прага на най-важния етап от личното и професионално развитие на Вашите дипломанти предстои избора на актуална и перспективна диплома за висше образование – трамплин за вълнуващия път и хоризонт в кариерния живот.

Катедра „Финанси и кредит“ и специалност „Финанси” в СА „Д. А. Ценов“ са пример за добрия и успешен избор. Гарант и достоверност за отличното ни академично образование са нашите многобройни възпитаници които са сред най-успешните икономисти-финансисти в страната с множество отличия и вече реализирали се професионалисти в министерства, международни компании, банки и държавни институции.

На този тържествен ден пожелавам на Вас, Вашия колектив и възпитаници крепко здраве и дръзновение в овладяването на нови лични и професионални върхове. Продължавайте все така акуратно и непреклонно още дълги години да подкрепяте академичното образование и бизнеса с добре обучени кадри!“

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п...
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!