Мартин Харизанов подкрепя обучението в СА „Д. А. Ценов“ на кандидат-студенти от Северозападна България

 Алумни координаторът на катедра „Финанси и кредит“ при Стопанска академия „Д. А. Ценов“ за гр. Враца и региона Мартин Харизанов в рамките на няколко дни проведе ползотворни срещи с директори на водещите в гр. Враца и региона средни училища. Повод за срещата е провежданата от Свищовската академия и катедра „Финанси и кредит“ кандидатстудентската кампания за учебната 2020/2021 г. Като  популярна личност в своя роден град, определена от неговия успешен бизнес и инициираните  благородни кампании, Мартин Харизанов поддържа лични контакти с представители на образованието в града.

На проведените срещи в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство с директор Румяна Петрова, ПТГ “Н. Й. Вапцаров” с директор инж. Ирма Емилиянова, СУ “Васил Кънчов” с директор Димитър Марков, СУ “Козма Тричков” с директор Нели Борчева, СУ “Христо Ботев” с директор Виктор Кръстев, Профилирана езикова гимназия “Йоан Екзарх” - гр.Враца с директор Валентина Михайлова и Профилираната природо-математическа гимназия “Академик Иван Ценов“ с директор Татяна Василева бяха представени рекламни брошури на спец. „Финанси“ за бакалавърски прием 2020 год., както и поздравителни адреси от доц. д-р Стоян Проданов, ръководител на свищовската финансова катедра към абитуриентите от представителните училища – партньори от Враца и региона за деня на връчването на дипломите за придобито средно образование.

Проведените ползотворни визити на Мартин Харизанов в училищата във Враца са продължение на координационно заседание в Свищов от предходната седмица, където съвместно с представители на факултет „Финанси“ и катедра „Финанси и кредит“ в лицето на декана проф. Андрей Захариев, ръководителя катедра доц. Стоян Проданов, проф. Йордан Василев, доц. Людмил Кръстев и докт. Рая Драгоева се обсъдиха и набелязаха вече отчетените по-горе стъпки от кандидатстудентската кампания. В последните дни доби популярност и личното послание на легендарния вратар Димитър Иванков, който при семестриалното си завършване в магистърска програма „Финансов мениджмънт“ на спец. „Финанси“ заяви пред камерата на Finance1952.TV: „… Футболът е моята страст, Стопанска академия е моят университет! Бъди крачка пред другите, избери специалност „Финанси“ в Свищов“!

https://youtu.be/NHd1a2hRRGc

Проведените срещи в Професионалната гимназията по търговия и ресторантьорство, Средно училище „Козма Тричков“ и Профилираната природо-математическа гимназия “Академик Иван Ценов“ бяха продиктувaни от факта, че традиционно завършилите тези професионални направления ученици продължават своето образование с насока „Икономика“, а СА „Д. А. Ценов“ и катедра „Финанси и кредит“ търсят мотивирани, амбициозни млади хора за студенти-финансисти. Избралите свищовската Алма матер получават най-високи стандарти за обучение и отлични условия за тях – модерно обзаведени зали, аудитории и кабинети, конкурентни семестриални  такси, дигитална дистанционна платформа за обучение (с най-добри за страната показатели за качество вкл. в среда COVID-19), със система за онлайн полагане на изпити, възможности за допълнителни доходи чрез участие в студентски стажове и стипендиантски програми, практики, студентски бригади и др. Учащите могат да се възползват и от добрите социално-битови условия на академичния кампус – безплатни реновирани общежития, спортен комплекс, столово хранене, свободен достъп до безжичен интернет и др.     

Стандартите за обучение и широките перспективите на специалност „Финанси“ в СА „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов са обявени на уеб портала на катедрата и Фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ – www.finance1952.com

Кандидатстването в спец. „Финанси“ на СА „Д. А. Ценов“ може да се извърши и онлайн чрез портал:

https://www.uni-svishtov.bg/bg/admission/bachelor/login

Допълнителна информация за кандидатстудентската кампания на СА „Д. А. Ценов“ под надслов „Крачка пред другите“ може да намерите на адрес:

https://www.uni-svishtov.bg/portal/getFile/37/KSK2020-Bakalavar.pdf

Отправеният към абитуриентите на Враца от випуск 2020 год. поздравителен адрес от доц. д-р Стоян Проданов – ръководител на катедра „Финанси и кредит” при СА „Д. А. Ценов” – Свищов е със следното послание:

„УВАЖАЕМО УЧИЛИЩНО РЪКОВОДСТВО,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ДИПЛОМАНТИ,

От името на първата българска финансова школа при свищовската Стопанска академия „Димитър А. Ценов” поднасям най-искрени поздрави и сърдечни пожелания за успешното завършване и дипломиране на поредния випуск ученици готови смело да продължат по пътя на живота! През своята многогодишна история Вашето училище е налагало високи стандарти и се е утвърдило като значим, качествен и надежден партньор не само на академичната общност, но и на българския и световен бизнес. На прага на най-важния етап от личното и професионално развитие на Вашите дипломанти предстои избора на актуална и перспективна диплома за висше образование – трамплин за вълнуващия път и хоризонт в кариерния живот.

Катедра „Финанси и кредит“ и специалност „Финанси” в СА „Д. А. Ценов“ са пример за добрия и успешен избор. Гарант и достоверност за отличното ни академично образование са нашите многобройни възпитаници които са сред най-успешните икономисти-финансисти в страната с множество отличия и вече реализирали се професионалисти в министерства, международни компании, банки и държавни институции.

На този тържествен ден пожелавам на Вас, Вашия колектив и възпитаници крепко здраве и дръзновение в овладяването на нови лични и професионални върхове. Продължавайте все така акуратно и непреклонно още дълги години да подкрепяте академичното образование и бизнеса с добре обучени кадри!“

Рейтинг: 5.0
Последни новини
По стълбицата към успеха... от Свищов до Кеймбридж По стълбицата към успеха... от Свищов до Кеймбридж Съдия спря Академик насред Свищов, загубихме с 0:1 от Локо Дряново Съдия спря Академик насред Свищов, загубихме с 0:1 от Локо Дряново Премиерът Борисов: Враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми Премиерът Борисов: Враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми Свищовската есен си отива, листопад и мъгли през погледа на нашите читатели - Галерия Свищовската есен си отива, листопад и мъгли през погледа на нашите читатели - Галерия Соня Георгиева от СУ „Цветан Радославов“ е победител в национален конкурс Соня Георгиева от СУ „Цветан Радославов“ е победител в национален конкурс НОВИНА: В Свищов отвориха улица забранена половин година за движение на МПС НОВИНА: В Свищов отвориха улица забранена половин година за движение на МПС Ще има ли Лидл срещу болницата в Свищов?  Местни търговци скочиха против продажбата на парцел Ще има ли Лидл срещу болницата в Свищов?  Местни търговци скочиха против продажбата на парцел АКЦИЯ: Митничари от Свищов и полиция задържаха половин тон алкохол АКЦИЯ: Митничари от Свищов и полиция задържаха половин тон алкохол Ученици от „Николай Катранов“ отново с награди от престижен национален конкурс Ученици от „Николай Катранов“ отново с награди от престижен национален конкурс Вътрешното отделение на болницата пламна с COVID,  търсим помощ от държавата Вътрешното отделение на болницата пламна с COVID, търсим помощ от държавата Сестра Македонска се е прибрала в Свищов, Кметът Генчев от днес се завръща! Сестра Македонска се е прибрала в Свищов, Кметът Генчев от днес се завръща! НАЗДРАВЕ! Пияна катерица не може да си стои на краката, яла ферментирали круши Видео НАЗДРАВЕ! Пияна катерица не може да си стои на краката, яла ферментирали круши
Виж всички новини
Инициативи Водещи новини
Доброволецът с нарязано лице в Свищов: за 12 дни загубихме 1 пациент и спасихме 4-ма Доброволецът с нарязано лице в Свищов: за 12 дни загубихме 1 пациент и спасихме 4-ма Дамите от Инър Уийл Свищов дариха лекарства за COVID болните в града Дамите от Инър Уийл Свищов дариха лекарства за COVID болните в града ЕКШЪН В СВИЩОВ: Моторист бяга от полицията, преследват го ЕКШЪН В СВИЩОВ: Моторист бяга от полицията, преследват го "В деня на Добротата, молитвата ми е за Лидия Македонска" - вълна от съпричастност заля Свищов СКАНДАЛ! В Свищов професор връща вкъщи пациент с пневмония, управителят на болницата се застъпва СКАНДАЛ! В Свищов професор връща вкъщи пациент с пневмония, управителят на болницата се застъпва Личните лекари в Свищов ще издават рецепти по телефона, без денонощна аптека и лекарства в магазините Личните лекари в Свищов ще издават рецепти по телефона, без денонощна аптека и лекарства в магазинит... Имаме страх, но не от заразата, а защото сме сами...ще се учим Имаме страх, но не от заразата, а защото сме сами...ще се учим В Свищов учителите масово болни, след градините затварят цяло училище В Свищов учителите масово болни, след градините затварят цяло училище Този уикенд: Обраха хранителен магазин в свищовско село Този уикенд: Обраха хранителен магазин в свищовско село Директорът на болницата Венков с 39,5° температура, местят го в София по спешност Директорът на болницата Венков с 39,5° температура, местят го в София по спешност
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!