Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември

Приветствие на Ректора по случай 8-ми декември

Скъпи студенти, колеги и възпитаници на Стопанската академия,

   От сърце Ви поздравявам с този красив празник! Да си честитим вълнуващия 8-ми декември, защото всеки един от нас, който е преминал през студентската скамейка, чувства цял живот този празник като свой. Това е може би най-младежкият, най-емоционалният, един от най-красивите празници, които отбелязваме всички ние заедно.
     Всеки 8-ми декември е твърде различен от всички останали, които го предхождат, не само защото хората и поколенията се сменят и внасят своето усещане и вълнуващото преживяване в едно различно време, носещо други измерения за празничност, но винаги радостта и въодушевлението са чисти и неподправени, по младежки вдъхновени и искрени. Празникът, на който се гордеем със свищовската Алма Матер, в която вече 85 години се преподава на европейско равнище. Гордеем се, че сме дали на България над 150 хиляди дипломанти и специализанти. Тук, на аудиторните банки са се обучавали един бъдещ вицепрезидент на Р България, бъдещи български министри, предприемачи, учени, стопански и обществени дейци. И всички те, като студенти, на 8-ми декември са произнасяли думите „ВИВА АКАДЕМИЯ”. Нека останем верни на академичните традиции, които тя отстоява и утвърди, защото носят опита на генерации препода­ватели и студенти, вдъхновено съграж­дали нейната мисия в академичната общност на България.
     Скъпи колеги – преподаватели,
     Нека точно на днешния празник отново се фокусираме върху мисията, на която сме посветили цялата си творческа и човешка енергия - не само да образоваме, а и да възпитаваме в духовност, културни традиции, морални ценности и човечност. Всички наши успехи, постигнати от голямото ни академично семейство, щяха да бъдат невъзможни без Вашите усилия, образователни и научни постижения, всеотдайност, ерудиция и колегиално отношение. Бъдете ментори и партньори на студентите, подкрепяйте ги с радост и всеотдайност, защото това е призванието ни.
     Скъпи студенти,
     Трудете се усърдно, с постоянство и любознателност, с интерес и желание да научите нещо ново! Бъдещето принадлежи на Вас, то ще е много различно от познатия ни свят и ще бъде такова, каквото Вие го изградите. Вашата генерация има уникални възможности. Затова Ви призовавам: развивайте своя талант, умения и качества! Успявайте, доказвайте себе си!
     Пожелавам Ви, скъпи студенти, здраве, жизненост, увереност и надеждата, че след като излезете от студентската скамейка, ще навлезете в професионалното си поприще знаещи, можещи и вдъхновени!
     Нека престоят Ви в свищовската Алма матер се превърне в едно вълнуващо пътуване към знанието и към бъдещето – Вашето и на утрешна България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Vivat Academia, vivant professores!/ СА Д.А. Ценов Свищов

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорност“ Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорнос... Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клиничните пътеки Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клин... Магнитна буря удря Свищов Магнитна буря удря Свищов Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина
Виж всички новини
водещи новини
Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел Дядо Коледа дойде в Свищов и раздаде над 1000 подаръка на децата Дядо Коледа дойде в Свищов и раздаде над 1000 подаръка на децата В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий... Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България Свищовски ученици събраха над 1800лв. в помощ на Фуркан Свищовски ученици събраха над 1800лв. в помощ на Фуркан С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван Пиян свищовлия с Мерцедес се заби в стълб, бягайки от полицейска проверка Пиян свищовлия с Мерцедес се заби в стълб, бягайки от полицейска проверка Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!