Летният фестивал „Реката“ започва в Свищов

Добавено: Понеделник, 05 Август 2019г
Лого на СА Д. А. Ценов Телефон за записване: 0888154148

АВГ5
Изложба Калиграфия
 Авторите Полита Караилиева, Петър Караилиев и Симеон Желев, представени в изложбата за калиграфия „Духът на буквите“, работят и творят във В.Търново. Имат редица участия в изложби и са носители на награди от национални и международни форуми и конкурси. Свързва ги любовта към калиграфията като художествено средство за изразяване и идеята, че красивите букви трябва да носят красиви послания.Мекицата - любима традиционна закуска на поколения малки и пораснали деца.


АВГ6
Мекиците на баба - Кулинарна работилница за деца
Заповядайте в прохладната градина на "Зелената Къща" и запишете децата си в кулинарната работилница за деца на Фестивал "Реката" "Мекиците на баба"!

По време на заниманието децата ще могат да замесят тесто, ще научат за магията на "втасването", ще изпържат своите мекици и после сладичко ще си ги похапнат.

За да се подготвим подобаващо и за да имаме възможност да обърнем внимание на всеки един малчуган, работилницата е планирана с предварително записване.

Ако искате да се включите, моля предварително да заявите участие при фестивалното кафене на Пространство за бизнес и култура Casa Verde 1908.


АВГ8
Александър Божинов - вечният съвременник
Заповядайте на откриването на изложбата на Александър Божинов, посветена на богатото му карикатурно творчество. В изложбата ще видите актуалните му и днес изображения на обществени фигури от неговото време.


По време на изложбата ще имате възможност да експериментирате и да нарисувате карикатура в своя собствен стил с помощта на предоставените интерактивни материали и табла. А за истинските запалените от вас в петък в 11:00ч. ще проведем работилница-урок по карикатура. Очакваме ви!


АВГ9
Лятно кино - "Тази баба"
Обикновеният живот на една необикновена баба в Америка. Българско Общество ПЧЕЛА - Лос Анджелис представя една продукция на Филмаби осъщeствена с подкрепата на Български културен център в Сиатъл. Гледайте документалния филм “Тази баба.” Филмът е на режисьора Богдан, продуцент Мери Шархарт, с участието на Пенка Енчева.
Не пропускайте специалното участие във филмовата вечер на фолклорно трио “Нове” с ръководител Корнелия Чекелева.
АВГ10
Как да свирим на укулеле
Музикална работилница с Петър БошнаковВ тази работилница ще ви запознаем с хавайската китара "Укулеле" и кратка история за нейния произход.

В рамките на работилницата деца и възрастни ще имат възможност да "опитат" китарата и да научат основни акорди, с които да изсвирят няколко популярни песнички.

Необходимите инструменти са предоставени от организаторите на фестивала.

Поради големия интерес тази година работилницата ще се проведе два пъти - от 10:30ч. и 12:00ч.


 


АВГ10
Акустична вечер с Вяра Иванова и Джазмин Джоунс
Подгответе се да се потопите в една лежерна лятна вечер с авторска музика на живо от две прекрасни дами! Имаме удоволствието да ви представим Джазмин Джоунс и Вяра Иванова.


Джазмин е експериментален изпълнител и автор на песни от Лондон с отличителен вокален стил и текстове. Вдъхновявана от изкуството, вярата и любовта, искреното й желание винаги е било създаването на среда, в която хората могат да се срещнат с духовността чрез музиката.

Вяра е музикант, преподавател и автор на песни. Вяра ще ви въведе в богатия си музикален свят и ще представи книгата си "Наужким".

На 10 август, от 20ч. в Casa Verde, очакваме ви!


 11 август - неделя 20.45ч. - Концерт на група ORATNITZA - Крепост Калето  и любимите на свищовлии танцьори от Арт-клуб "Творецът"


 


 

Коментари

Още актуални новини