Първи семеен празник „С мама и татко на сцената” ще се проведе в Свищов

Добавено: Вторник, 07 Май 2019г

 Община Свищов и Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” организират за първи път празник за семействата – почитатели на изкуствата и културата.

 

Празникът ще се проведе под патронажа на кмета на Община Свищов и ще премине под знака на 150 години от отпечатването на „Устав на Българското читалище в Свищов” и 115 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за театър и читалище в Свищов.

 

Първото издание на празника е посветено на 1 юни – Международен ден на детето.Празникът има за цел да засили социалната роля на изкуството за укрепване на българското семейство. Той ще приобщи повече граждани към различните форми на изява в областта на изкуството и културата.Право на участие имат всички членове на едно семейство – деца (до 14 години), родители, баби и дядовци, владеещи някакъв вид изкуство, без жанрово ограничение.Семействата представят своите изпълнения в рамките на 10 минути. Допуска се и участие само с един родител.За участие в празника не се заплаща такса. Участниците сами осигуряват пътуването и престоя си в Свищов.Заявки за участие се приемат в срок до 23.05.2019 година. 

За повече информация:

ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”:

0631 60 457

0887 470 572

[email protected]

Коментари

Още актуални новини