Ученици от СУ "Цветан Радославов" и ОУ " Филип Сакелариевич" стартираха първите дейности по проекта „Да успеем всички заедно“

Добавено: Четвъртък, 08 Юни 2017г

 На 7 юни четири автобуса с деца, учители и медицински персонал от двете свищовски училища се отправиха на три обучителни пътувания и едно зелено училище. Обучителните двудневни пътувания ще запознаят децата от три клуба с исторически забележителности в град Велико Търново и Арбанаси. На зелено училище отпътуваха 80 деца от VII, VIII и XII клас, които ще прекарат пет незабравими дни сред чистия планински въздух на тетевенска Рибарица. По проекта, който е двугодишен, са заложени общо 59 посещения, които целят повишаване образователните резултати на учениците, социална интеграция и приобщаване на родителите.


На 9 юни предстои изпращането на две групи за тридневно посещение на фолклорен фестивал в Арбанаси и празник на етносите в град Айтос. Графикът на предстоящите пътувания, за следващите две години, е изпълнен с културни и образователни мероприятия отговарящи на целите на проекта и стимулиращи толерантност между децата.


Одобреният проект "Да успеем всички заедно" на стойност 763 734.52 лв. и предвижда работа за интеграцията на 531 деца и приблизително същия брой родители. Целта на дейността е да укрепи връзката между семейството и училището и да мотивира учениците, на възраст от 7 до 19 години, за образователни постижения и техните родители за участие в образователния процес. В изпълнението на целта са ангажирани психолози, социални работници и медиатори, които ще работят с децата и семействата.


Директорите на двете училища изразиха своята радост от възможността, която се предоставя на учениците да опознаят забележителностите на своята родина и да приложат новите знания в училищните дейности. Това неминуемо обогатява общата култура на децата, приобщава ги към социалните норми и образователния процес. Проектът, реализиран по инициатива и съвместно с община Свищов, дава предимство на  децата в тяхното развитие и социална интеграция, като формира широк мироглед у тях.

Коментари

Още актуални новини