Акценти от програмата "Орел на Дунава"

Добавено: Вторник, 30 Май 2017г

 Рок фест "Жега в сърцето на легиона" 


На 2 юни от 21.30 часа в принципията на легионен град НОВЕ ще забият Stenli Stefanov's Project и фамозните БАЛКАНДЖИ. "Орел на Дунава" 2017 започва с грохот!!! 


Балканджи е българска фолк метъл група, чиято музика се базира върху смесица между българска фолклорна музика и хеви метъл, като в повечето песни присъстват различни традиционни фолклорни инструменти, а ритмите са неравноделни, в типичните за българската фолк музика тактове. Друг често срещан инструмент в песните на Балканджи е клавирът, който придава лек готически оттенък на цялостното звучене.

Повечето текстове също са вдъхновени от българския фолклор и обхващат традиционни за него теми като любов, любимият човек, приказни и митични същества и обекти, както и любовта към майка България. Често употребявани са стари български думи, присъщи за народната музика, които не се употребяват в днешната говорна реч. Всички песни в официалните версии на албумите са изпълнени на български език.

 

Събота, 3-ти юни, от 10:00 ч. в античен град Нове: Древна походна кухня – кулинарна презентация на CHEF Петър Михалчев и учениците от ПГЛПС Свищов. Кулинарно състезание между групите участници за автентична древна кухня с приготвяне и презентиране на ястията пред компетентно жури, съставено от историци, гастрономи и готвачи.

Петър Михалчев е роден през 1973-та година в София. От 1993 година работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, докато през 1996 година оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 година е главен готвач в Малта, където създава свой уникален стил на готвене като смесва балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 година прави следвашата крачка в кариерата си като се обучава за суши майстор в Токио, има дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония.На 3 март 2015 г. в ефира на bTV стъпва за пръв път едно от най-драматичните и завладяващи TV състезания – MasterChef. Петър Михалчев е избран за жури заедно с шеф Андре Токев и шеф Виктор Ангелов.


Събота 3 юни - 19 - 20 часа - Представяне на групите участници и специалното участие на свтовноизвестният музикант Теодосий Спасов, който ще изнесе невероятен спектакъл заедно с фолклорен танцов ансамбъл "Творецът" Свищов. 


  

 

Коментари

Още актуални новини