Свищовска ученичка с две първи места от национални литературни конкурси

Добавено: Петък, 12 Май 2017г

Деветокласничката от СУ”НИКОЛАЙ КАТРАНОВ”- Свищов Любомира Димитрова спечели само за два месеца първи места в два национални литературни конкурса.


В края на месец март Любомира Димитрова спечели Първа награда в Националния литературен конкурс за младежко творчество „Пролет в Търновград”- кетегория „есе”, III възрастова група- 9-12 клас. Първото място тя спечели с есето си „Моят Търновград”. 


В периода 09-11.05.2017 г. в град Сливен се проведе Национален литературен конкурс на тема „В търсене на талисман за щастие”. Той беше организиран от Министерство на културата, Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен, Областна администрация Сливен и Община Сливен.


В конкурса се включиха  над 830 участника от България и българските общности в чужбина- Австралия, Австлия, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Испания, Канада, Молдова, ДАЩ, Унгария и Украйна.


Любомира впечатли журито и спечели еднолично първа награда в трета възрастова група – 9-12 клас, категория- проза с разказа си „Татуировката”. Тя бе наградена с грамота и предметни награди.


Всички отличени творби бяха включени в луксозно издание на книгата „В търсене на талисман за щастие”.


Освен първа награда, Любомира спечели и Специалната награда на Областния управител-Сливен- таблет.

Коментари

Още актуални новини