Участници от 8 държави проведоха „Пазар на социалните идеи” в Свищов

Добавено: Вторник, 02 Май 2017г

 По инициатива на Сдружение „Институт Перспективи” в Свищов се проведе „Пазар на социалните идеи”. Домакин на събитието бе Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”. 

Целта бе да се покажат пред свищовската общественост новосъздадените модели за социално предприемачество и да се намали дистанцията между младите и опитните предприемачи.

По време на събитието бяха представени 6 иновативни предприемачески идеи, които са разработени от 40 младежи на възраст между 15 и 24 години. Организаторите споделиха, че младите хора са подбрани от най-елитните университети на 8 държави – Румъния, Гърция, Словакия, Италия, Франция, Португалия, Белгия и България.

Събитието е уникално по рода си за цяла Северна България, тъй като младите хора в рамките на 7 дни са опознали местния икономически климат и на базата на това предложиха свои идеи, които биха могли да се реализират тук. Такъв „пазар на идеи” ще се проведе във всички 8 страни партньори по проекта.

Всички гости бяха приветствани от Ахмед Куйтов – председател на УС „Институт Перспективи”. Участниците бяха поздравени от зам.-директора на ПДТГ „Димитър Хаджвисилев” Тодорка Иванова.

Гости на форума бяха зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова, началникът на отдел „Образование” Румяна Кузева, представители на неправителствени организации и на академичната общност. Те също отправиха своите послания към всички участници във форума, като разказаха на чуждестранните гости повече за историята на Свищов и пожелаха на всички да обменят много полезни идеи в областта на предприемачеството.


Източник: velikotarnovo.utre.bg

Коментари

Още актуални новини