Детски конкурс, посветен на Баба Марта

Добавено: Сряда, 15 Февруари 2017г

Детски конкурс за рисунка, оригинална мартеница и мартенско пано обяви Община Свищов. В надпреварата могат да участват деца от 3 до 15 години.


Целта на начинанието да даде възможност на подрастващите да се запознаят с традиционния български празник „Баба Марта“ и със символиката на мартениците. Това е един от начините на децата да бъдат предадени ценностите на тази традиция, а също да се отбележи настъпващата пролет.


Всяка рисунка, пано или мартеница следва да бъде оригинална авторска творба. Форматът за рисунките е по избор: максимум 50х60 см. Техниката е свободна: акварел, флумастер, молив, колаж или др. Всеки участник може да представи само една творба.


Крайният срок на изпращане на творбите е 23 февруари 2017 година в отдел „Образование“, или до зам.-кмета Анелия Димитрова.


На гърба на всяка рисунка, пано или мартеница задължително трябва да бъдат изписани четливо: имената на детето, точният му адрес, адрес на електронна поща и домашен телефон, възрастта на участника, а също координати на неговото училище и учител.


Творбите ще бъдат подредени в художествена галерия „Николай Павлович“ гр. Свищов от 28.02.2017 г. Наградите ще бъдат връчени на 1 март 2017 година.

Коментари

Още актуални новини