Роман на свищовски студент стана Книга на годината

Добавено: Сряда, 08 Февруари 2017г


 РОМАНЪТ „КРЪСТОПЪТ” НА ДИМИТЪР ЗАПРЯНОВ СТАНА БЪЛГАРСКАТА КНИГА НА ГОДИНАТА НА Националния клуб за фентъзи и хорър „Цитаделата”. Димитър е студент в Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов и това е дебютната му книга.


Фентъзи клубът е основан през октомври 2001 г. и оттогава дава своите награди в за книги и филми.


„Кръстопът“ е фентъзи роман и разказва историята на Гарет, чието приключение започва след повтарящ се няколко нощи сън. Странният сън не дава мира на Гарет, но истинското му приключение започва, когато той губи съзнание и се озовава в нереален свят.


Димитър работил над романа си две години и още толкова търсил издателство, което да отпечата книгата му. В крайна сметка финансирал издаването сам и наградата е доказателство, че той не е сбъркал в решението си.


ДИМИТЪР ЗАПРЯНОВ Е ЗАВЪРШИЛ ИКОНОМИКА НА ИНДУСТРИЯТА, СЛЕД ТОВА И МАГИСТРАТУРА ПО БИЗНЕС ПЛАНИРАНЕ. В момента учи специализация по валутен, данъчен и митнически контрол. Казва, че е мечтател и продължава да запълва свободното си време с фентъзи книги. Освен фентъзи истории Димитър чете криминални, исторически романи и мистерии.


На снимката -  Димитър с наградата си заедно с Донко Найденов, който е станал Автор на годината.


Източник: borbabg.com

Коментари

Още актуални новини