Учители от пет европейски държави с план как да приобщят децата към четенето

Добавено: Понеделник, 28 Ноември 2016г


 Учители от България, Италия, Испания, Полша и Румъния се събраха в Свищов, за да съставят план как да приобщят към четенето децата в Европа.


Домакин на срещата бе СУ „Николай Катранов“. Преподавателите работиха заедно от 23 до 25 октомври. Събитието се състоя в рамките на един от осемте проекта, в които участва училището, финансирани по програма „Еразъм +“. Проектът е със заглавие „Време е да заобичаме четенето“ и предвижда поредица от дейности, чиято цел е да се провокира любов към книгите и четенето у най-малките ученици.

Координатор на проекта, който ще се изпълнява до 2018 година, е румънската страна. На работната среща в Свищов общо 12 преподаватели от петте европейски страни набелязаха план за действие и конкретни задачи за постигане целите на проекта. Всяка страна представи своя опит по темата и сподели виждането си за крайните резултати.

Гостите имаха възможност да посетят открити уроци в няколко класа от началния курс на СУ „Николай Катранов“ и бяха впечатлени от уменията на учениците и колегите си. Своите занимания по четене демонстрираха I “б“ с класен ръководител Силва Христова,  II „а“ с класен ръководител Ценка Димитрова, II „б“ с класен ръководител Стефка Савова, III „б“ с класен ръководител Силвия Александрова и III „в“ с класен ръководител Веселина Страшимирова.

 

Коментари

Още актуални новини