Два сребърни и бронзов медал за карате клуб "Академик " от международно състезание

Добавено: Понеделник, 21 Ноември 2016г


Четирима състезателят по киокушин карате представиха град Свищов и СКК „Академик“ на тазгодишното издание на Международният турнир за купа "Шумен" по киокушин карате, който се проведе на 22,11,2016 г. в град Шумен.


В състезанието участваха почти 300 състезатели по киокушин карате от България, Сърбия и Беларус. 

Каратистите на Спортен карате клуб „Академик“, които се впуснаха в двубоите за престижните отличия в най-твърдия боен стил карате, добавиха в колекцията си от състезателни трофей още няколко отличия.

Ирон Равелов се представи на много високо ниво и достигна до финалния кръг на състезанието при юноши старша възраст. Това му донесе сребърното отличие.

Със сребро се окичи и Любомир Любенов при 10 годишните момчета. Георги Николаев заслужи бронзовото отличи също при 10 годишните момчета.

Любомир и Георги спечелиха всичките си двубои с "ипон" (пълна победа) благодарение на поредица от впечатляващи ритници.

Въпреки че битките му да не бяха възнаградени с медал, Станислав Йорданов също показа добро владеене на техниките и състезателните правила на киокушин карате. 

Треньорът от Свищов - сенпай Митко Божанов (първи дан – черен пояс) за поредно състезание беше съдия и отговаряше за определяне на правилните победители и гарантиране на честни битки по време на двубоите.

След това състезание каратитите на „Академик“ продължават с подготовката си за следващите мероприятия организирани от Българска карате киокушин федерация (БККФ).

 

Коментари

Още актуални новини