В Овча могила вече има банкомат на ЦКБ

Добавено: Четвъртък, 10 Ноември 2016г

От днес жителите на Овча могила, както и всички посетители и гости на селото могат да ползват услугите на банкомат. Устройството за теглене на пари е монтирано на входа на Специализираната болница за рехабилитация.


Събитието бе отбелязано със символично прерязване на лента от кмета на селото Нели Великова и кмета на общината Генчо Генчев. Те бяха първите, които изпробваха новия банкомат.


Добрите инициативи в Овча могила продължават. След като съвсем наскоро бе открит тук първия Кризисен център за борба с пожарите, бедствията и катастрофите, сега  с монтирането на банкомата, жителите на селото ще бъдат максимално улеснени и няма да се налага да ходят до други населени места, за да изтеглят пари.


На събитието присъства и Аделина Грозева – директор на клона в Свищов на Централна кооперативна банка, чиято собственост е устройството. Тя подчерта, че техническото и охранителното осигуряване на такъв банкомат е много трудно в извънградската част и затова много рядко се случва да има такъв в селата.


Преговорите и реализацията продължиха около девет месеца, но сега сме много доволни, че всички жители на селото вече могат да се възползват от услугите на банкомата – каза пред присъстващите Аделина Грозева.


Местните жители не скриха задоволството си от новата придобивка в селото. Те споделиха, че досега се е налагало да пътуват десетки километри до Свищов или Левски, за да си изтеглят средства от картите. Това им е коствало загуба на пари и време. Монтирането на банкомата ще улесни много, както тях, така и посетителите на Специализираната болница в селото.

Коментари

Още актуални новини