Община Свищов привлече първия чуждестранен инвеститор в крайдунавския град

Добавено: Понеделник, 22 Август 2016г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148
Немски инвеститор избра Свищов за място на една от производствените си бази.

След като през юли между Община Свищов и немския инвеститор беше подписан меморандум за инвестиционно сътрудничество и развитие на инвестиционния и икономически климат, месец по-късно водещата немска фирма в производството на продукти за медицинска грижа изрази своето намерение да инвестира в Свищов. Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. В своето инвестиционно предложение те заявяват, че в перспектива ще осигурят заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Инвестиционното намерение и разполагането на производствената база може да се реализира за срок от няколко месеца, след което производственият цикъл може да стартира. За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен”  и  щадящ околното среда. Кметът на Общината Генчо Генчев се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация и оказване на помощ при предстоящите процедури и действия във връзка с успешното реализиране на това инвестиционно намерение.


В меморандума двете страни се споразумяват да насърчават, подпомагат и улесняват икономическото  сътрудничество, проучване и разработване на инвестиционни проекти и намерения. Освен инвестицията, която е показател за възвръщане на доверието към Община Свищов, двете страни се ангажират с насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество, обсъждане и проучване на възможностите за развитие на национални, регионални и международни партньорства в различни области на икономическия живот, публичните политики, икономика, политика и туризъм.


С реализирането на този инвеститорски проект Община Свищов ще направи една дългоочаквана крачка към своето развитие и възвръщане на доверието от страна на инвеститорите. Засилването на инвеститорския интерес към Свищов като транспортен, икономически, културен и туристически център е един от основните приоритети, върху които ръководството на Общината работи. 

Коментари

Още актуални новини