Започна футболният турнир „Юлиян Манзаров”

Добавено: Вторник, 02 Август 2016г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

Тринадесетото издание на футболния турнира за юноши „Юлиян Манзаров” вече започна. За поредна година състезанието се организира в памет на талантливия юноша на „Академик” и всички деца, нелепо загинали във водите на река Лим.


На официална церемония на стадион „Академик” кметът на Община Свищов Генчо Генчев откри състезанието. Той пожела на всички участници успех и най-вече да пазят спортсменския дух помежду си.

Тази година в турнира се включват шест отбора, разпределени в две групи. В група „А” са съставите на „Лудогорец” (Разград), „Нефтохимик” (Бургас) и „Стяуа” (Букурещ), а в група „Б” – „Дунав” (Русе), „Академик” и „Единство” (Биело поле).

По време на церемонията по откриването на състезанието всички участващи състави излязоха на централното игрище. Капитанът на „Академик” вдигна националния флаг, подпомаган от капитаните на „Лудогорец” и „Единство” – финалистите от миналогодишното издание на турнира.

Освен кметът Генчо Генчев, гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова и проф. д-р Марияна Божинова – зам.-ректор на СА „Д. А. Ценов”. Там беше и главният организатор на турнира Георги Манзаров, както и други представители на фондация „Ангели от Лим”. На стадион „Академик” присъства и един от най-известните ни футболисти от близкото минало Валентин Станчев – състезател в националния отбор на България и ЦСКА, както и една от легендите на румънския футбол Думитру Думитриу. 

Всички участници и публиката бяха поздравени с две изпълнения на възпитаници на клуб „Естрада” с ръководител Антоанета Георгиева. Музикалният си талант за пореден път показаха Борислава Борисова и Преслава Петкова, всяка от които изпя по една песен.

След церемонията по откриването започнаха първите срещи. На градския стадион „Лудогорец” победи „Стяуа” с 3:1, а по същото време „Единство” се наложи над „Академик” с 4:2 на стадиона на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.

Срещите от турнира продължават и днес, а финалната среща е в четвъртък.

 

Коментари

Още актуални новини