Свищовски огнеборец с награда за проявен героизъм

Добавено: Понеделник, 14 Септември 2015г

 Свищовски пожарникар беше награден с "Почетен знак на МВР" - III степен заради проявен професионализъм и героизъм. Младши експерт Борис Борисов, началник смяна при РСПБЗН – Свищов, спаси 66-годишен мъж при пожар на дома му в крайдунавския град. На 19 август – ден в който младши инспекторът не е на работа, забелязва дим, който излиза от апартамент в града. Веднага подава сигнал до колегите си и докато екипите пристигнат, той се изкачва до етажа и измъква мъжа от горящото жилище.


Високото отличие бе връчено на смелия огнеборец от заместник-министър Красимир Ципов. Той поздрави свищовските огнеборци от името на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и им пожела здраве и много професионални успехи.

В параклиса „Св. Пророк Илия”, който се намира в двора на пожарната служба в Свищов, бе отслужен църковен водосвет и курбан за здраве на служителите. След това гостите имаха възможност да се уверят в техническите възможности на новата техника, с която разполага противопожарната служба. Деца от ЦДГ „Радост” в крайдунавския град поздравиха свищовските огнеборци със стихотворения и песни.

На тържеството присъстваха още ст. комисар Красимир Шотаров директор на дирекция „Оперативна дейност” при ГД „ПБЗН”, кметът на Свищов Станислав Благов, директора на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов, ВПД директора на РД „ПБЗН” – В. Търново комисар Красимир Кръстев, полк. Боторуджану Димитру, нач. отдел „Гражданска защита” при Инспектората за извънредни ситуации, окръг Телеорман, гр. Александрия Румъния и др.

 

Източник:velikotarnovo.utre

Коментари

Още актуални новини