Партии и гражданско сдружение с подкрепа и симпатии към независимата кандидатура за кмет на д-р Ганчева

Добавено: Събота, 05 Септември 2015г

Миналата седмица д-р Татяна Ганчева обяви намерението си да бъде независим кандидат за кмет на община Свищов в предстоящите местни избори. Тя бе подкрепена от „Република БГ” и лидерите на партията на Меглена Кунева „България на Гражданите“, като дори обявилият се за кандидат Калин Костов се оттегли в името на д-р Ганчева. Тази седмица в подкрепа на д-р Ганчева се обявиха и от Гражданско сдружение „Бъдеще за Свищов”.   На специална пресконференция в сряда председателят на сдружението Светлана Спирдонова, секретарят Марин Маринов и Добрин Воденичаров обявиха, че застават плътно зад кандидатурата й.


Същото направиха и от ПП „Атака”, които късно следобед вчера обявиха, че се отказват да издигат собствена кандидатура за Кмет и  ще подкрепят тази на д-р Ганчева. От „Атака” обявиха още, че ще участват и със своя листа за общински съветници, както и, че ще излъчат кандидат-кметове в някои от селата на Община Свищов.


В началото на седмицата пък лидерът на АБВ в Свищов Альоша Кушлов не скри симпатиите, които изпитват от партията към независимата кандидатура на д-р Ганчева. Той изрази своите адмирации към нея за смелостта да участва в изборите като независим кандидат.

Коментари

Още актуални новини