Ниските води на река Дунав при Свищов не създават проблеми за осъществяването на курсовете на Ферибот ''Свищов – Зимнич''

Добавено: Понеделник, 20 Юли 2015г

 Ниските води на река Дунав при Свищов не създават проблеми за осъществяването на курсовете на Ферибот ''Свищов – Зимнич''. Това каза за Радио ''Фокус'' – Велико Търново Никола Попов, управител на транспортното средство. Курсовете се осъществяват нормално, въпреки отчетната през последните дни кота на водния стоеж на Дунав от 1,5 метра. ''Нашата линия е съобразена с тези екстремни ситуации. Нямаме проблеми при преминаването. На други места чувам, че ниските води пречат, но ние сме пътували при кота на водния стоеж от минус 12 сантиметра, а сега имаме метър и нещо. Няма никакъв проблем, причинен от ниските нива на Дунав'', заяви Никола Попов. Той обясни, че Фериботът пресича реката, а не се движи по нейното течение. По маршрута на транспортната връзка има редица дълбочини. Покрай брега на Дунав при Свищов има каменен риф, при който дълбочината в момента достига 7-8 метра. В момента фериботната линия осъществява 10 курса на ден – по пет в двете посоки. 


Никола Попов информира, че при Свищов има изключително много заседнали плавателни съдове. Те биват изтегляни с кранове и претоварвани в други, или изтегляни един по един през определен за целта канал. 

 

 

 

Източник:focus-radio

 

 

Коментари

Още актуални новини