Служители и преподаватели от Стопанска академия – Свищов ще почиват безплатно със семействата си на море и балкан

Добавено: Сряда, 08 Юли 2015г

 Безплатна почивка осигури настоящото ръководство на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов за семействата на служители и преподаватели, информират от пресцентъра на учебното заведение. За първи път от много години, работещите в Свищовското висше училище няма да заплащат такси за членовете на семействата си. 


В Колективния трудов договор между работодателя и синдикатите е договорирана възможността на работещите в Стопанска академия за краткотраен отдих в двете учебни бази на Висшето училище в с. Орешак, Троянски балкан и в с. Кранево, Варненска област. Морската база беше затворена през есента, но след взимане на решението да се възобнови ползването на станцията, своевременно бе направен ремонт за рехабилитиране на стаите и бе създадена необходимата организация за разпределяне на подадените заявки.

Новите моменти в социалната политика на настоящото ръководство бяха посрещнати с особен интерес и задоволство от страна на академичната общност и постъпилите заявки далеч надхвърлиха капацитета на учебната база в с. Кранево. Въпреки големия брой желаещи да се възползват от възможностите за по-приемлива морска почивка, сформираната ресорна комисия успя да удовлетвори всички постъпили молби и да изготви коректно и балансирано разпределение. Първите почиващи ще отпътуват на 13 юли, а последната смяна ще е до 26 август.

Удовлетворени са и молбите на желаещите да прекарат част от горещите летни дни в базата в Троянския балкан. Първата смяна за с. Орешак е от 23 юли, а последната приключва също на 26 август.

 

 

Източник: focus-radio.net

Коментари

Още актуални новини