Забавно лято за децата на Свищов

Добавено: Понеделник, 06 Юли 2015г

 Четене на приказки и виртуални пътешествия очакват малчуганите


Забавно лято се организира за децата на Свищов. Програмата е разнообразна и включва четири институции – градската библиотека, читалището, музеят и местната галерия. В тях малчуганите ще слушат интересни лекции, ще изработват хербарии, ще четат много книжки, ще рисуват. 

Клуб „Ваканция”  ще проведе на 7 юли, вторник, от 10.00 ч. в Градската градина изразително четене на приказки от Братя Грим. Поводът е 230 години от рождението на Якоб Грим. Другата проява е на 14 юли, вторник, също от 10.00 ч. е в Детския отдел на библиотеката. Там ще се проведе „Екскурзии и пътешествия с книга по света” или запознаване с културата на други народи. „Опознай родния си край!” – разходка до „Калето” и беседа за историята на крепостта ще се състои на 16 юли, четвъртък. 

Юлското лято   в читалището стартира всеки ден, от 10 часа с различни прояви.  На  7 юли, вторник ще се състои „Нарисувай ми дъга” – рисуване с техника по избор. Разходката до Къщата – музей „Алеко Константинов” ще се проведе на 8 юли, сряда. На 14 юли, вторник е „Музикална разходка” – запознанство с класически музикални инструменти. Всеки четвъртък   - на 9, 16 и 23 юли, от 10.00 часа ще са прожекциите на детски филми в читалищния киносалон. 

От 6 – 31 юли, всеки делничен ден от 10.00 ч. до 12.00 ч. ще са посещенията на музейни експозиции, изработване на родословно дърво от децата с помощта на музейните работници, рисуване  на музейните обекти или на експонати от фондовете на музея. 

Лятото в Художествената галерия „Николай Павлович” ще протече с беседи за постоянната експозиция и Международното бианале на детска рисунка Свищов.

 

 

Източник:velikotarnovo.utre

Коментари

Още актуални новини