Проверяват дарение от негодни храни в Драгомирово

Добавено: Петък, 03 Юли 2015г

Кметът на Свищов Станислав Благов е разпоредил спешна проверка на раздадени като дарение негодни за консумация храни в село Драгомирово. Благотворителната акция се състояла на 18 юни, но за развалените лакомства се разчуло едва преди ден. В четвъртък градоначалникът привикал кмета на Драгомирово Марин Крачунов, за да даде обеснение по случая.

Преди две седмици представители на Българската Евангелска църква пристигнали в селото с два автомобила натоварени с бисквити и пюрета. Още същия ден продоволствията били раздадени по къщите. Местните жители обаче с тревога установили, че храните са с изтекъл срок на годност.

"Евангеристите казаха, че са получили цял тир с храни от Германия. В Драгомирово докараха 2400 кутии бисквити и 94 стека с по 4 бурканчета зеленчукови пюрета. На всеки дом предоставихме по един кашон с бисквити и по един стек с пюрета", обясни пред репортер на "Труд" Марин Крачунов.

Той се оправда, че се е доверил на евангелистите, че храните са качествени, защото му предоставили сертификат за микробиологичен анализ с дата 15 май 2015 г. Съставен бил и протокол за дарение.

"Получихме храните от немска хуманитарна организация. Непрекъснато провеждаме такива благотворителни акции и досега не сме имали никакви проблеми. Храните са минали през лаборатория и не са развалени", твърди Вилиян Асенов от Българската Евангелска църква в Свищов.

Той допълни, че количества от чуждестранната пратка са раздадени и на социални заведения, сред които и старческия дом в крайдунавския град. "До сега нямаме нито едно оплакване за здравословни проблеми след консумация на бисквитите или пюретата", казва Асенов.


 

Източник: trud.bg

 

 

Коментари

Още актуални новини