Написаха книга за собственика на "Свилоза" Красимир Дачев

Добавено: Петък, 03 Юли 2015г

Почетният гражданин на Свищов и собственик на „Свилоза“ Красимир Дачев е първият герой от поредицата книги „Лица за милиони“, които издава българската журналистка Светослава Рудолф. Първото представяне на книгата авторката направи в аулата на Търговската гимназия в присъствието на нейния герой и семейството му, кмета Благов, работници и служители на „Свилоза“ и граждани.

В началото на срещата Светослава Рудолф обясни защо е избрала да посвети първата си книга именно на свищовлията. „Тази книга е един специфичен учебник по бизнес за младите хора, за да видят как трябва да се рискува и да се променя всичко в страната ни така, както Красимир Дачев – човек с изключително положителна ценностна система, го прави“, каза Светослава Рудолф.

В творбата си авторката разказва как нейният герой приватизира и модернизира заводи на стойност 350 милиона евро и какви са новите мащабни проекти на Дачев, какво си е говорил той „на четири очи“ с Тодор Живков и Пенчо Кубадински, защо напуска работата си като „дясна ръка“ на Исмет Шабан – Стария Фатик. От книгата на Светослава Рудолф става ясно какви са според Дачев имената на корупцията в управлението на България и помагат ли на българския бизнес Бойко Борисов и неговият екип. Сред темите в представената творба са още как наследницата на героя й – Росана Дачева, „атакува бизнес хоризонта“ и кога Красимир Дачев ще излети като първия космически турист от България.

Говорейки за бизнеса по време на представянето на книгата, Красимир Дачев заяви, че когато човек е прав и работи според законодателството, това го прави по-силен. На младото поколение на Свищов Дачев горещо препоръча сериозно езиково обучение.


 


Източник: borbabg

Коментари

Още актуални новини