Две жилищни сгради в Свищов ще бъдат санирани по проект "Енергийно обновяване на българските домове"

Добавено: Вторник, 17 Февруари 2015г

Това стана ясно, след като Министерството на регионалното развитие обяви резултатите от оценката на Заявления за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.

Две жилищни сгради в град Свищов ще бъдат санирани по проект "Енергийно обновяване на българските домове", който се изпълняваше по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013. Това стана ясно, след като Министерството на регионалното развитие обяви резултатите от оценката на Заявления за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.

Одобрените сгради в Свищов са на ул. „Ген. Киселов“ №2 бл. „Радецки 3“, вх. Б и ул. „Черни връх“ № 49, бл. „Мургаш 1“, вх. А и Б. Със Сдруженията на собствениците на тези сгради ще бъдат сключени Споразумения за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност, след което ще стартират и конкретните дейности.

Към днешна дата във връзка с новата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в Община Свищов има регистрирани 7 сдружения на собственици. Вчера едно от сдруженията внесе и първото Заявление за интерес и финансова помощ и в момента документите се оценяват от общинските експерти. Ако всички процедури са спазени, Сдружението ще бъде поканено да подпише договор с кмета на Община Свищов за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Община Свищов призовава гражданите да не се поддават на слухове и провокации, свързани с изпълнението на Програмата. Всички въпроси могат да бъдат отнесени към ресорните експерти в общинската администрация.

Вчера общински експерти, домоуправители от Свищов и лично кметът Станислав Благов, взеха участие в информационна среща във Велико Търново, в която новата Национална програма за енергийна ефективност бе представена от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.

 

 

 

Коментари

Още актуални новини