Младежът, който заби нож в главата на сестра си бил пиян

Добавено: Петък, 16 Януари 2015г

 "Преди да се сдърпаме с Нина бях изпил малко количество бира и ракия. После се скарахме за едно DVD и без да мисля хвърлих ножа по сестра ми. Като видях дръжката да стърчи от челото й изтръпнах целия, сякаш веднага изтрезнях", разказа пред съдебната зала  17-годишният Максимилиян Ангелов от с.Морава.


5 години и 4 месеца затвор му даде Великотърновският окръжен съд за опит за умишлено убийство.


Драмата се разигра на 28 август 2013 г. в свищовското село Морава. Тогава Максимилиян се скарал с по-малката си сестра и забил до дръжката кухненския нож в лицето на момичето. Като по чудо острието бе попаднало в кухина и не причини смъртта или сериозни увреждания на здравето й.


Въпреки че твърди, че случилото се е нещастен инцидент, непълнолетният младеж лично подал в съда молба делото му да се гледа по съкратеното съдебно следствие и прие всички факти в обвинителния акт, които го уличават в тежкото престъпление. Изрично запитан от съдия Пламен Борисов дали е чел акта, той даде утвърдителен отговор и заяви, че разбира в какво го обвиняват. Направи самопризнания. Родителите на двете деца Лена и Мирослав Ангелови се отказаха от правото си да бъдат частни обвинители и да предявят граждански иск срещу сина си.


Майката плака през цялото време. "Не съм добре с нервите. Аз бях вътре в къщата през цялото време, а баща им беше на двора. Не се страхувам от сина си. Каквото и да напишете, никой няма да върне нещата назад и тази болка която преживяваме. Смятам, че нещата ще се оправят след време", каза Лена.


"Не му се сърдя, не беше нарочно", твърди и пострадалото момиче. "Когато се случи не усещах болка, но имаше много кръв и само питах:"Ще умра ли, ще ослепея ли?", спомня си Нина. 13-годишното момиче и баща му тръгнали към съседката да търсят помощ, но в този момент по улицата минавал селският полицай и повикал линейката.


Детето бе спасено с уникална операция в университетската клиника по уши, нос и гърло в Плевен, където извадиха ножа. Нина вече е напълно здрава. Деветокласничка е в Гимназията по лека промишленост в Свищов.


Максимилиян пък е пратен в социално учебно професионален център в с.Овча могила и има ограничение да се връща в дома си.

Присъдата не е окончателна и може да се атакува пред апелативния съд в Търново.


 


 Източник:24chasa

Коментари

Още актуални новини