В Свищов събаря два незаконни туристически комплекса с басейни и двуетажна къща

Добавено: Четвъртък, 30 Октомври 2014г

Два незаконно построени туристически комплекса край Свищов са за събаряне. Проверка на Регионалната дирекция за национален строителен контрол е установила, че базите са вдигнати, без да са налице надлежните строителни книжа. За тях няма дори разрешения за строеж.

Притежателят на почивната база с два басейна в крайдунавския град си е признал грешката и е заявил желание за доброволно премахване за своя сметка. Преписките за установяването на незаконния градеж на хотелската база, сцената, двата басейна и барбекюто се точат от 2012 и 2013 г. Събаря се и друг почивен комплекс с две сгради и басейн край Свищов в известната местност Стъклен. Строежът там също е започнал без разрешение за строеж, а на собственика е било обещавано, че постфактум ще бъдат узаконени. Проверяващите заварват обекта изграден, без да има документи. Процедурата по събарянето също се точи от две години.

На финала е принудителното събаряне на двуетажна къща в Свищов, която е направена без необходимите съгласувателни процедури и строителни книжа.

Според строителни инспектори Законът за устройство на територията вече не допуска термини “незаконен строеж” и “последващо узаконяване”. Ако една сграда е вдигната без разрешителни, автоматично се събаря и не може да се легализира впоследствие.


 


Източник:dnesbg

Коментари

Още актуални новини