Вандали натрошиха пейките в парк "Калето" за дърва за огрев

Добавено: Сряда, 29 Октомври 2014г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148


За една нощ свищовският парк “Калето” остана без пейки. Общината ще търси начини за осигуряване на средства за възстановяването на шестте потрошени пейки по алеята за отдих под лятната сцена, но това няма да стане този сезон, а през пролетта.

Вандалските набези не са новост в “Калето”. След неколкократно възстановяване окончателно изчезна Къщичката на Баба Яга, която бе изградена по проект. Неколкократно е подменян и т. нар. легнал полицай в близост до СОУ “Николай Катранов”. Едно такова съоръжение за убиване на скоростта на превозните средства струва 70 лева.

Няколко пъти бяха подменяни и всичките модерни кранчета, монтирани на общинските чешми с цел пестене на вода. Последният случай на вандалщина е отпреди дни, когато буквално е отсечено кранчето в градинката на “Свобода”. Едно съоръжение, което пести живителната течност и е италианско, струва около 40 лева.

Вандали потрошиха и новите съоръжения в района на “Велешана”, които бяха монтирани по проект, финансиран с европейски пари. Четири пъти са сменяни потрошените лампи на детската площадка. Последният случай е куриозен – направен е опит да се откраднат масите за шах. 


 


Източник:borbabg

Коментари

Още актуални новини