700 000 лв. потънаха в калпав ремонт на улица в Свищов

Добавено: Неделя, 26 Октомври 2014г

 ДВЕ СЕДМИЦИ СЛЕД КАТО БЕ ПУСНАТО ДВИЖЕНИЕТО ПО УЛИЦА “33-ТИ СВИЩОВСКИ ПОЛК”, В РЕМОНТИРАНИЯ УЧАСТЪК ОТ ХЛЕБОЗАВОДА до бившата казарма се появиха пукнатини и гърбици. Участък от 7 - 8 метра на ремонтирания път при кръстовището с ул. “Нове” се напука точно в средата на улицата. Пред входа на бившата казарма в дунавския град на новия път се появиха гърбици, които затрудняват движението. Читатели съобщиха пък, че улицата в района на Новата баня сякаш не е ремонтирана…

Дефектно е изпълнението на строителните дейности пред казармата, за което фирмата изпълнител е уведомена, заяви заместник-кметът по строителните въпроси инж. Виктор Майсторов. Там положеният слой асфалт е видимо по-малък, което е друга нередност при изпълнението. 

ФИРМА “ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО” Е ИЗПЪЛНИТЕЛ НА НЕКАЧЕСТВЕНОТО СТРОИТЕЛСТВО И ЗА СВОЯ СМЕТКА ще трябва да го повтори. До края на месеца ще бъде извършен ремонтът на ремонтирания път, увери инж. Майсторов. Той уточни, че във въпросния участък дейностите са по проект, финансиран със 700 хил. лв. по програма “Региони в растеж” на предходното правителство. 

По улицата това лято се изпълняваха строителни дейности по пет договора на общината – два от тях по европейски програми, за пречиствателна станция на отпадните води и за зелена градска среда. Третият договор е по програмата на предходното правителство за развитие на регионите. Изпълнява се и договор за ремонт на тротоарите, който се осъществява със средства на общината, и петият е за подмяна на участъци от водопроводната мрежа, който е заложен в инвестиционната програма на ВиК – Свищов.

Строителният заместник-кмет заяви, че ремонтът по улица “33-ти Свищовски полк” не е завършен в цялост. “Възстановяването на пътното платно е направено с цел да се пусне движението. Ако трябваше да се спазват графиците на строителите, без да нарушаваме техните права, трябваше и досега да е разкопано. По настояване от наша страна бе завършено в този вид, възстановено частично, за да може да пропусне движението. Тепърва има да се изкърпва още, да се изрежат некачествените, компрометираните участъци, които ги виждаме всички”, заяви инж. Майсторов. Крайният срок е март 2015 година, а амбицията на общината е това да стане до края на т.г. 


 


 


Източник:borbabg

Коментари

Още актуални новини