3000 лв. обезщетение ще плаща пиян шофьор, ритал полицай при арест

Добавено: Четвъртък, 09 Октомври 2014г
Лого на СА Д. А. Ценов Кандидатстудентски прием 2020
Телефон за информация: 0888154148

 2 години лишаване от свобода условно постанови Великотърновският окръжен съд за 46-годишния Т. Т. от свищовското с. Александрово. Мъжът бил обвинен в шофиране в нетрезво състояние и оказване на съпротива на орган на реда.

На 4 октомври, патрул на районното управление на полицията в Свищов извършвал проверки по контрол на пътния трафик в района на Александрово. Около 22 ч. вечерта униформените служители спрели лек автомобил “Пежо 406”, управляван от Т.Т.. Поведението на водача им се сторило подозрително и настояли да го тестват за алкохол с дрегер. Устройството отчело 1,31 промила. Инструкцията изисквала полицаите да го задържат, но той изобщо нямал намерение да се качва в патрулката. С викове и ругатни се нахвърлил върху единия от полицаите и започнал да го рита. Едва след много усилия униформените успели да го закопчеят с белезници и да го откарат в управлението. Медицинска експертиза показала, че нападнатият полицай е получил разкъсване на сухожилие на китката на ръката, което довело до трайно затруднение на хватателната функция на крайника. Травмата е определена като средна телесна повреда, причинена умишлено на полицейски орган при изпълнение на служебните му задължения.

Шофьорът хулиган ще трябва да плати 3000 лв. на полицая за неимуществени вреди в резултат на увреждането, ведно с лихвите и съдебните разноски. Също така за срок от една година му се забранява да управлява МПС. Решението на съда подлежи на обжалване пред ВТАС.


 

Източник: dnesbg
 

Коментари

Още актуални новини