Студенти от Стопанска академия най-добрите млади икономисти на България

Добавено: Понеделник, 23 Юни 2014г

Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” завоюваха първите места в 10-ия национален конкурс „Млад икономист - 2014”, организиран от Съюза на икономистите в България. Тазгодишното юбилейно издание на конкурса се проведе под наслов „Гласът на младите за силна икономика”, а темата на есето бе „Зелената икономика – възможности и предизвикателства”. В надпреварата, целяща да провокира мисленето и изследователското търсене на младите хора при отговора на важните въпроси на прехода към зелена икономика в България, участваха близо 100 ученици, студенти и докторанти в български и европейски университети, както и млади предприемачи до 35-годишна възраст. Своите идеи, позиции и становища за предизвикателствата и възможностите на зелената икономика авторите представиха индивидуално или в екип с една разработка.

Победители в категория „Студенти” са третокурсничките от Стопанска академия Силвия Сашева и Теодора Вилиянова от специалност „Финанси”, които участваха с екипна разработка.

Победителят в категория „Докторанти” Милен Митков също е възпитаник на Стопанска академия. Свищовският докторант от катедра „Застраховане и социално дело”, който в миналогодишното издание на конкурса спечели второ място и специална награда, сега изпревари свои колеги от УНСС и СУ „Св. Климент Охридски”, класирани съответно на второ и трето място.

Сред отличените със специални награди участници в тазгодишната надпревара е третокурсничката от специалност „Счетоводство и контрол” в свищовското висше училище – Пламена Димитрова. Грамота за достигане до последния кръг получи Нина Йосифова, докторант в Стопанска академия, факултет „Стопанска отчетност”.

Победителите в 10-ото издание на конкурса „Млад икономист” получиха наградите си на официална церемония.


 


Източник:borbabg

Коментари

Още актуални новини