ВТОС потвърди мярката на попа подпалвач от Свищов

Добавено: Петък, 17 Януари 2014г

 47-годишният свещеник Димитър Андонов, обвинен в поръчителство на палеж, остава зад решетките. Наложената му мярка за неотклонение “задържане под стража” днес бе потвърдена от Великотърновския окръжен съд.


Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинение на свещеника от Свищов за това, че е поръчал палеж на къщата на бившия си тъст и тъща в с. Янтра. За целта наел човек, на когото платил 330 лева. Адвокат Димитър Марковски, който защитава Андонов поиска най-леката мярка за неотклонение “подписка” с няколко мотива.


Държавното обвинение бе представлявано от окръжния прокурор Емил Денев. Пред съда той посочи, че според събраните доказателства, Андонов лично е завел Господинов в селото, показал му е къщата, обяснил му е как да я запали със смес от бензин и нафталин. При разследването били събрани данни, че Андонов е избухлив и раздразнителен човек, който посягал на бившата си съпруга, на сестра ѝ и на друг свещеник. В РП-Свищов имало образувани 14 преписки за конфликтни ситуации между Андонов и бившата му жена Стефка.


Съдът уважи искането на прокуратурата поради опасността свещеникът да се укрие или да извърши ново престъпление. Решението не подлежи на обжалване.


Източник: dnesbg.com

Коментари

Още актуални новини