Клуб „Академик“ спечели пореден проект за развитие на киокушин карате в гр. Свищов

Добавено: Петък, 17 Януари 2014г

Клуб „Академик“ спечели пореден проект за развитие на киокушин карате в гр. Свищов. Проекта е по програма на Министерство на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време” - направление  ”Начално обучение по киокушин карате ”.  Проектът е насочен към създаване на възможност за участниците в него да се докоснат до спорта киокушин карате, чрез безплатни занимания, практикувайки го в свободното си време за здраве и обогатяване на двигателните умения и навици, повишаване на личностното самочувствие, за сигурност, за самоопазване и противодействие при чужда агресия и при екстремни ситуации, както и за емоционално разтоварване.
СнимкаКоординатор на проекта е сенпай Митко Божанов (първи дан) – дипломиран икономист от Стопанска Академия Свищов и студент в НСА – „Васил Левски“ специалност „Треньор по карате“. Одобрената сумата е 4700 лв., а обучението ще се реализира в два перода: от 3 февруари до 30 април и от 29 септември до 28 ноември т.г. Заниманията по проекта основно ще се провеждат в наскоро обновената и цялостно ремонтирана спортан зала за карате киокушин в малкият физк. салон УК "Алеко Константинов".  Една група от каратисти ще се обучава и в физк. салон СОУ "Н. Катранов". Училището е основният парньор за реализацията на настоящия проект.


При обучението по киокушин карате в Спортен карате клуб „Академик”   не се допуска фаворитизиране на талантливите хора и накърняване на самочувствието на тези, които се учат по-трудно.


Спортен клуб по хокей на трева и флорбол „Дунав” – Свищов сещо спечели проект по тази програма на ММС в направление „Спортни занимания през ваканциите” на стойност  4000 лв. Заниманията по хокей на трева ще обхванат пролетната (31.03.-04.04.14) и лятната ваканции (19.06.-31.07.14), а местатана провеждане на спотните занимания ще са Физк. салон СОУ "Цв. Радославов" и общинска многофункционална площадка.
Снимка


Коментари

Още актуални новини