Студенти от Стопанска академия дариха стипендиите си на дом за деца

Добавено: Петък, 27 Декември 2013г

Студенти от Стопанската академия в Свищов даряват стипендиите си на дома за деца с умствена изостаналост в село Михалци. По случай Коледните и Новогодишните празници младите хора зарадваха децата с дрехи, играчки и лакомства. Студентите разбрали, че в социалното заведение малчуганите живеят на студено, защото електрическите уреди в сградата не стигат, затова събрали пари и за нови радиатори.

Катерина, Йордан, Олга и Иван са отличници и за това от Стопанската академия в Свищов им отпуснали еднократна стипендия в размер на 200 лв. Всяка година обаче, студентите даряват тези пари на различни домове в страната.

Йордан Гълабов – студент: „Самите пари са доста по-ценни за хората, на които ги даваме, отколкото за мен, защото аз имам възможността да получа пари отново, докато тези деца са лишени от неща за първа необходимост”.

 

Александрина Александрова – студентка: „Много по-хубаво е да дариш получените пари, отколкото да ги изхарчиш за себе си. Това, което получаваме чрез дарението е усмивката, а усмивката е най-важното нещо”.

Студентската кампания „Подари щастие” е организирана от студентския съвет към Стопанската академия. Младежите се надяват, че така помагат на децата с повече топлина и усмивка.

Веселина Георгиева – председател на Студентския съвет: „Ние го правим с цел да зарадваме тези деца… Даряват ни, не само нашите колеги, даряват ни дори и преподаватели, даряват и странични хора, които желаят да зарадват някого… ние може да им вдъхнем малко надежда, малко вяра в доброто у хората”.

Студентите се надяват инициативата им да вдъхнови и други хора от цялата страна, които също могат да помогнат на деца в нужда.

 


 

Източник: bnt.bg

Коментари

Още актуални новини