Депутатът от Свищов напуска ГЕРБ

Добавено: Вторник, 03 Декември 2013г
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков напуска групата на Бойко Борисов и става независим. Молбата му вече е депозирана пред председателя на парламента Михаил Миков.

Молбата е подадена вчера в 10. 00 часа, съобщава самият Марков пред вестник "Преса". Той си тръгва огорчен от действията на своите колеги, които определя като "политкомисари".

Така в парламентарната група на ГЕРБ ще останат 96 депутати. Според Георги Марков, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други депутати.

"Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мен. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя, където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в НС и да питаме можем ли да отидем еди-къде си", казва Марков в отговор на въпроса защо напуска и дали това не е свързано с пътуването му миналата седмица заедно с премиера Орешарски в съседна Румъния.

На въпроса дали е имал разговор с Борисов или скандал с Цветан Цветанов Марков отговаря по следния начин: „Не мога да кажа нищо лошо нито за единия, нито за другия. Но, това, че Фидосова си отиде, не означава, че си отиде фидосовщината от ГЕРБ.....Борисов и Цветанов малко да се пощипят и да видят, че нещата не стоят по този начин. Депутатите трябва да имат свобода на мислене и на действие. Разбирам много трудно е в държавата. Витае страх, че някой може да бъде купен, продаден, но ние ако си нямаме доверие, какво правим? Ще се превърнем в партийни секретари. ГЕРБ ще стане като в руската армия - отпред гърмят фашистите, а отзад, ако тръгнеш да бягаш, ще те гръмнат политкомисарите".

"Това е колега първи мандат народен представител. Зная, че е от Свищов, тоест от листата на Великотърновския избирателен район, но нищо повече". С тези думи бившият здравен министър Десислава Атанасова и настоящ депутат от ГЕРБ коментира пред Нова телевизия информацията.

При подобна ситуация не е редно Георги Марков да остане в парламента, заяви пред БНТ 1 депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.


Източник: fakti.bg


 

Коментари

Още актуални новини