Станислав Благов се срещна с кмета на Рим

Добавено: Понеделник, 29 Април 2013г

футбол


Кметът на Рим, Джани Алемано, и кметът на Свищов, Станислав Благов, се срещнаха на официална среща в Рим по време на грандиозните тържества Natale di Roma, посветени на 2766-та година от основаването на Вечния град.


В разговорите на кметовете се коментираха културните контакти между двете общини, възможностите за сътрудничество и темата за общото европейско минало, настояще и бъдеще. Беше засегнато и традициопнното сътрудничество на реенактори от двата града във фестивалите на Рим и Свищов.


Кметът Благов покани г-н Алемано на посещение в Свищов по време на традиционния Фестивал на античното наследство „Орел на Дунава”. Джани Алемано връчи на свищовския кмет почетен плакет на столицата Рим. Кметът Станислав Благов подари албум на града и колекция с традиционна българска музика и пожела успех на своя колега на предстоящите през май общински избори. Кметът Алемано е известен със своята подкрепа за опазването на културното наследство, а между многото му значими проекти е създаването на увеселителен парк, посветен на Античния Рим.

В празненствата на Рим участие взеха и 40 реенактори от Свищов, обединени в групите за исторически възстановки Първи Италийски Легион и Първа Тракийска Кохорта. Това е четвъртото участие на свищовските легионери в Natale di Roma, отново с привилегията и честта да възстановят голямата битка на римляни и варвари на Circus Maximus. Legio I Italica и Cohors I Thracum c.R. са партньори на най-влиятелната група за антични възстановки Gruppo Storico Romano, участници в спектакли и на българска земя. Тази година шестото издание на Фестивала на античното наследство 'Орел на Дунава" Свищов ще се проведе в уикенда след изборите (17-19 Май) и ще доведе 200 римски и варварски реенактори от 6 държави.


Източник: svishtov.bg

Коментари

Още актуални новини