Николо Коцев и "Кикимора" ще забият в Свищов

Добавено: Вторник, 23 Април 2013г

 


кримиВелико Търново и Свищов са градовете, включени в първото за тази година национално турне на най-успелия зад граница български рок музикант Николо Коцев и неговата група „Кикимора".


Концертът в крайдунавския град е тази вечер от 19,30 ч. в читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови".


Репертоарът на групата е съставен от авторска музика. Някои от песните все още не са публикувани и премиерното им представяне ще стане на турнето. Включени са и най-популярните им песни като "Мръсница", "Омерзен" и "Бай Ганьо". Някои от текстовете са написани от Андрей Слабаков.


Още от момента на създаването си групата се радва на силен медиен интерес и присъствие и успя за кратко време да запише два лайв концерта на DVD, като единият от тях беше в Зала България с Оркестъра на БНР и диригент Емил Табаков.


Николо Коцев е свирил с Глен Хюз, Робин Гиб и куп други изтъкнати музиканти. Зад граница създава и собствена група - „Брейзън Абът", в която вокал е Джо Лин Търнър, а на бас-китарата- Глен Хюз. На международна сцена прави пробив с шведската група "Балтимор". Издава два албума в Япония и Европа. Издава пет студийни албума, в които участват Глен Хюз, Иън Хаугланд, Мик Микаели и др. През 2001 г. написва и издава рок операта "Нострадамус". През 2004 г. се присъединява към групата на Робин Гиб като китарист, а по-късно и като музикален директор. През 2011 година основава „Кикимора", създадена само от български изпълнители. Групата е в състав: Николо Коцев - китара, цигулка, вокал, Александър Атанасов - соло вокал, китара, хармоника, Марин Иванов - клавишни, Николай Цветков - баскитара и Николай Тодоров - ударни, вокал.


Билети ще се продават на място в деня на концерта. Цените са 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца..


 


Източник: dariknews.bg

Коментари

Още актуални новини