Свищовлии също участваха в пролетното почистване

Добавено: Събота, 20 Април 2013г

 


кримиИ Община Свищов се включи в най-мащабната доброволческа акция „Да изчистим България за един ден". Повече от 700 души взеха участие в събитието.


От общината бяха маркирали повече от 10 мръсни зони. В кампанията се включиха фирми, общински структури, граждани, както и преподаватели и студенти от Стопанска академия.Съставена бе карта на града с местата на незаконните сметища и пунктовете, където се раздаваха ръкавици и чували на желаещите свищовлии да се включат в кампанията . В определените райони имаше представители на общинската администрация, които координираха групите доброволци по почистването, осигуряваха чували за смет, ръкавици, както и техника за извозване или товарене.


В инициативата участваха  доброволци от различни фирми, общински и държавни институции, преподаватели и студенти от Стопанска академия,  училища и граждани, а почистването по селата беше организирано от самите кметове на населените места.


Полицейските служители също взеха участие в кампанията. Доброволците почистиха не само собствения си двор, но и намиращите се в близост парк и площад.

Коментари

Още актуални новини