Трима обвинени месеци след отвличане

Добавено: Събота, 20 Април 2013г

 


кримиТрима мъже бяха обвинени в отвличане на 48-годишна жена от Свищов, съобщиха от дирекцията на МВР във Велико Търново. До изправянето им пред съда се е стигнало след няколкомесечно разследване.


Самото престъпление е било извършено в нощта на 12 срещу 13 октомври миналата година. Потърпевшата била с приятели в местността „Топлата минерална вода”, край Свищов. При завръщането си към града те били застигнати от лек автомобил „Рено Лагуна”, в който пътували четирима мъже във видимо нетрезво състояние. Единият от тях започнал да дърпа жената към автомобила на пияните.


Жената се дърпала и отказвала да се качи в автомобила. Тогава обаче се намесил втори мъж от колата с пияните, който със сила я вкарал в превозното средство и потеглил в неизвестна посока.


Приятелите на потърпевшата веднага съобщили на полицията , като на мястото незабавно се отзовали полицейски служители. Те започнали обход на района, който не след дълго дал резултат. Реното било открито паркирано в близост до индустриалната зона в града. В него полицаите открили жената и 39-годишният С.Е. от силистренското село Черник. В близост до колата били и приятелите му 24- годишният Д.С. от Дулово, 37-годишният Н.Х. от с. Черник и 42-годишният Л. Е. от Габрово, всички неизвестни на полицията. Те са отведени в полицейското управление за изясняване на случая. Установено е че спрямо потърпевшата не е било упражнено сексуално насилие.


На 18-ти април С. Е., Д. С., Л. Е. и Н. Х. са привлечени в качеството на обвиняеми за отвличане, извършено в съучастие. На С. Е., Д. С. и Л. Е е наложена мярка за неотклонение "подписка". Н. Х. е обявен за общодържавно издирване..


 


Източник: dartsnews.bg

Коментари

Още актуални новини