Петокласничка от Свищов спечели три първи и едно второ място в областните олимпиади

Добавено: Сряда, 10 Април 2013г

Петокласничка от Свищов спечели три първи и едно второ място в областните олимпиади


ферибот


Три първи и едно второ място спечели петокласничката от свищовското СОУ „Николай Катранов" Любомира Димитрова в четирите олимпиади, организирани от РИО- Велико Търново. Феноменален успех свищовската ученичка постига в един и същи ден, в който се явява на областния кръг на олимпиадите по математика и история. На една и съща дата Любомира постига максимален брой точки-21, на математическия кръг и е единственият ученик в областта от всички възрастови групи с този резултат. Тя побеждава и в кръга по история, постигайки 98,5 т. от 100 възможни точки. Резултатът е най- висок в областния кръг на олимпиадата по история за всички възрастови групи.


Само два дни по-късно Любомира Петкова грабна поредно първо място, този път на областната олимпиада по география, постигайки 181 точки от 200 възможни. На областния кръг на олимпиадата по български език и литература петокласничката става втора.


Любомира е почти неизменен победител във всички математически турнири и състезания във Великотърновска област. Има спечелени първи места и в национални математически турнири. В края на миналата година тя се яви на изключително престижния Софийски математически турнир, в който участват над 1500 петокласници от цяла България. Там Любомира спечели убедително първото място, постигайки максимален брой точки- 74, изпреварвайки всички представители на най-престижната математическа гимназия-Софийската. Първо място и златен медал петокласничката грабна и на математическия турнир „Иван Салабашев" , с максимален брой точки-60 .


Любомира спечели първо място и в областното класиране на математическия турнир „Черноризец Храбър" , както при петокласниците, така и при шестокласниците и е втора в националното подреждане на същия турнир.


През март тази година тя спечели първото място и златен медал в международния пролетен метаматически турнир за купата „Ум белия делфин". А, само преди броени дни Любомира стана първа в областното класиране на математическия турнир „Европейско математическо кенгуру". През тази учебна година Любомира завърши като победител в неофициалния рейтинг на математиците петокласници в България, постигайки 92,367 % от максималните 100 % успеваемост в най-престижните 6 математически турнири в България. Тя е индивидуален победител в това неофициално състезание измежду над 450 участника, които учат в най-престижните училища, включително и специализирани математически гимназии.


В момента Любомира се подготвя за участие в регионалния турнир по спелуване- Spelling Bee, който ще се проведе на 20 април в Русе.


 


Източник: dariknews.bg

Коментари

Още актуални новини