Две жени загинаха в домовете си в Свищов

Добавено: Сряда, 03 Април 2013г

Две жени загинаха в домовете си в Свищов


линейка


Две жени са открити починали в домовете си – едната от отравяне с въглероден оксид, другата след възникнал пожар, съобщиха от полицията във Велико Търново.


При първият случай, в гр. Свищов, в дома си е намерена 37 годишна починала жена. От проведените действия по разследването е установено, че жената обитавала стая на първия етаж на къщата, в съседство на която се намира кухненско помещение. В него е инсталиран самоделен котел на твърдо гориво за парна инсталация. Котелът е работил през нощта на 2 април 2013г.


Извършен е оглед от съдебен лекар. Следи от травматични увреждания или от взлом не са открити. По първоначални данни причината за смъртта е отравяне с въглероден оксид, образуван при непълното горене на твърдото гориво, с което е бил зареден котелът.


Другият случай е в свищовското село Вардим, при възникнал пожар в дом. Пристигналият екип от пожарникари, разбил вратата и намерил трупа на 77-годишна жена, която живеела сама. Причината за възникване на пожара е техническа повреда на иззетия телевизор. Не са установени данни за умишленото причиняване на пожара. По трупа не са открити наранявания и данни за насилствена смърт.


По двата случая са образувано досъдебни производства в полицията в Свищов.
Източник: fakti.bg

Коментари

Още актуални новини