Ситомир (Никопол) резна крилете на Академик (Свищов) по пътя им към "Б" група

Добавено: Вторник, 02 Април 2013г

Ситомир (Никопол) резна крилете на Академик (Свищов) по пътя им към "Б" група


футбол


Тимът на Ситомир (Никопол) направи най-голямата изненада в 13-ия кръг на Северозападната "В" група. Вчера никополчани спряха устрема на Академик (Свищов) по пътя им към "Б" група, като ги победиха с 2:1. Припомняме, че в петък вечерта Зоналния съвет към БФС във Велико Търново взе решение Локомотив (Мездра) да бъде изхвърлен от групата поради неплатени стари задължения към няколко играчи.


Очаква се Спортно-техническата комисия да извади "железничарите" от класирането и да присъди служебни победи с по 3:0 на съперниците му. Така борбата за първото място в дивизията се изостря, като 3-4 тима вече имат реални шансове за промоция. Освен издънката на "студентите" и отборът на Партизан (Червен бряг) направи грешна стъпка в този кръг, като не успя да победи вкъщи Дунав 98 (Селановци), като мачът завърши 0:0.


По този начин, ако в действителност Локо (Мездра) бъде окончателно изваден, то на Ботев (Козлодуй) ще бъде присъдена служебна победа в 13-ия кръг, тъй като те трябваше да домакинстват на мездранчани. Така отборът от крайдунавския град ще стане едноличен лидер във временното подреждане на Северозапад с актив от 29 точки, следвани от Академик и Червен бряг с по 28 пункта.


Двубоят в Никопол беше доста интересен, като първо Валентин Ванов откри резултата за домакините в 35-ата минута. Десет минути по-късно Десислав Русев вкара дежурния си гол за "студентите" и изравни. През втората част отново Ванов се разписа и донесе победата на Ситомир.


В Белене местния Гигант и гостуващия Балкан (Белоградчик) си поделиха точките, като завършиха 1:1. Алек Тонев изведе Балкан напред в резултата в 50-ата минута. Пет по-късно Радослав Джантов се разписа и донесе точката за беленчани.


Четвъртият представител от Плевенска област в Северозападната "В" група - Левски 2007 победи у дома доста трудно Чавдар (Троян) с 3:2 и се укрепи на шестото място в класирането с 22 точки. Партизан са трети с 28 пункта, Гигант (Белене) - седми със 17 точки, а Ситомир - осми с 13 точки.


В следващия 14-ти кръг като най-интересен се очертава сблъсъка в Горна Оряховица между Локомотив и Партизан (Червен бряг). В Свищов едва ли студентите ще имат проблеми срещу гостуващия Левски 2007, а Ситомир и Гигант ще имат визите съответно в Селановци на Дунав 98 и в Троян на Чавдар. Всички срещи от следващия кръг са насрочени за 7 април (неделя) от 17.00 часа.


 
Източник: plevensport.eu

Коментари

Още актуални новини