През февруари стартира ремонтът на болницата

Добавено: Вторник, 29 Януари 2013г

През февруари стартира ремонтът на болницата


Болница


Още през февруари могат да стартират строително-монтажните дейности по проекта за обновяване на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" в Свищов. Това съобщи заместник-кметът Емил Димитров, който е и ръководител на проекта.


До дни ще бъде избран изпълнителят на строителните дейности, като фирмите, които кандидатстват са 9. Доставката на ново медицинско оборудване за болницата на практика е най-важната обществена поръчка и предстои да се съгласува с Агенцията за обществени поръчки, след одобрение от Регионалния офис на оперативната програма в Русе, посочи още Емил Димитров. Ако няма обжалвания на двете процедури в рамките на месец февруари ще се изберат изпълнителят на строително-монтажните дейности и на доставчикът на модерното медицинско оборудване.


В рамките на проекта са предвидени разходи за обучаване на медицински специалисти за работа с новата апаратура. Димитров посочи, че тя е от последно поколение в световен мащаб и се очаква да предизвика интерес от страна на млади специалисти.


Болницата е разработила и собствен проект по ОП "Развитие на човешките ресурси”. Проектът е внесен в края на м.г. и е на стойност около 240 хиляди лева. Със средствата ще бъде закупено облекло за персонала, лични предпазни средства, ще бъдат обновени и част от площите в болницата и по този начин ще се подобрят условията на труд.


 
Източник: sever.bg

Коментари

Още актуални новини