Спипаха двама непълнолетни и 24-годишен за кражби

Добавено: Неделя, 27 Януари 2013г

Спипаха двама непълнолетни и 24-годишен за кражби


крими


24-годишен и двама непълнолетни, всички от Свищов и известни на полицията, са задържани за изършени множество прониквания в чужди жилища и извършени кражби от тях, съобщават от МВР.


На 22 януари тази година сигнал в полицията подава 59-годишен трудноподвижен мъж от Свищов. Той обяснил пред униформените, че същия ден трима непознати са му отправили заплахи, че ще разбият къщата, в която живее с още един обездвижен мъж. Същата вечер, около 21:50 ч. непосредствено след разбиване на входната врата на къщата, са задържани 15-годишно момче от с. Морава, 17-годишен от Свищов и 24-годишният им приятел Н. К., също от Свищов. И тримата са известни на полицията, като 24-годишният е и осъждан, но освободен от затвора преди около месец, след като излежал поредната си присъда за кражба.


Срещу тримата е образувано бързо производство за незаконно влизане в чуждо жилище. По образуваното бързо производство Н. К. и двамата му непълнолетни приятели са привлечени като обвиняеми. На Н. К. е наложена мярка за неотклонение "задържане за срок до 72 часа", а на приятелите му "надзор на родител".


В хода на разследването групата си признала, че е участвала и в други обири. Заедно с различни други момчета - 16-годишно, 17-годишно и 14-годишно, всички известни на полицията, те са проникнали в още три жилища в Свищов, от където са извършили кражби на пари в размер общо на 273 лв., хранителни продукти и кухненски пособия. От едно от жилищата са взели дебитна карта, като са принудили собственика й да им каже пин кода. В последствие от банкомат в града изтеглили 190 лв. Участниците са направили пълни самопризнания.


Вчера Районен съд - Свищов е наложил на 24-годишния рецидивист ефективно наказание 6 месеца лишаване от свобода.


Работата по останалите случаи случаите продължава.


 
Източник: 24chasa.bg

Коментари

Още актуални новини