Разкриха схема за измама със земеделски земи

Добавено: Сряда, 23 Януари 2013г

Разкриха схема за измама със земеделски земи


крими


Брилянтна схема за измама е приложил 28-годишен мъж от Г. Оряховица. Той се е сдобил с 206 декара чужди земеделски земи чрез използване на фалшиво пълномощно, установиха служители на полицията в Свищов.


На 16 май миналата година 28-годишният горнооряховец, криминално проявен и осъждан за измама и неправоспособност, 61-годишен великотърновец с множество криминални и съдебни регистрации за необявяване в несъстоятелност на фирми, и още един възрастен мъж с неустановена самоличност, който се представил за 90-годишен софиянец, истинския собственик на замите, отишли в кметството в стражишкото село Мирово.


Кметският наместник в присъствието на старши специалисит от служба "ГРАО" извършил нотариална заверка на представеното от тримата пълномощно, с което най-възрастният мъж, уж упълномощавал търновецът да се разпорежда със собствените му 206 декара земеделски земи, находящи се в землището на свищовското село Алеково.Два дни по-късно 61-годишният търновец е използвал пълномощното пред нотариус в крайдунавския град и от името на собственика продал срещу фиктивна сума от 113 000 лв. земите на 28-годишния мъж.


От проведените действия по разследването е установено, че горнооряховчанинът е взел данните за фалшивото пълномощно от истински документ, изготвен от реалния собственик, с който упълномощил русенска фирма да обработва земите му. Вчера младият мъж беше привлечен в качеството на обвиняем за извършване на документна измама в големи размери. Великотърновецът, участвал в схемата, е разпитан в качеството на свидетел по воденото досъдебно производство. Чрез гражданско дело на Районен съд - Свищов собствеността върху въпросните земеделски земи е възстановена на потърпевшия. Работата по случая продължава.


 
Източник: dariknews.bg

Коментари

Още актуални новини