Задържаха крадец при акция „М.И.Л.Е.В. - Мастит Измамник Лицемер Е Вреден”

Добавено: Петък, 18 Януари 2013г

Задържаха крадец при акция „М.И.Л.Е.В. - Мастит Измамник Лицемер Е Вреден”


крими


При специализирана полицейска операция М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден) е задържан 25-годишният Звезделин Методиев - активен представител на криминалния контингент за кражби на моторни превозни средства (МПС) и вещи, и части от МПС. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от агенция „Фокус".


Методиев е извършвал престъпления на територията на Област Велико Търново - в град Велико Търново, град Павликени и град Свищов. Това съобщи комисар Живко Коцев, директор на Областната дирекция МВР във Велико Търново.


През периода 2002 - 2012 година Методиев има издадени общо 19 присъди. Девет от присъдите са за противозаконно отнемане на автомобили, а останалите 10 присъди са за кражби от жилища и необитаеми къщи. През октомври 2012 година Методиев е задържан за кражба на три превозни средства - два леки автомобила „Фолксваген Голф" и един микробус. Наложена му е била - постоянна мярка „задържане под стража", която впоследствие е била изменена в домашен арест.


Заключенията на медицинската експертиза са били, че е установено влошаване на здравословното състояние, което се изразява в напрежение, тревожност и регистрирани епилептични припадъци. Задържането му за продължителен период от време водело до нарушения на препоръчания режим - щадящ нервната система, достатъчен сън и периодичен ЕКГ контрол - се посочва в експертизата.


Определението за промяна на мярката „домашен арест" е потвърдено на 10 януари 2013 г. от Окръжен съд Велико Търново. След произнасянето на Окръжен съд-Велико Търново 25-годишният Методиев е бил освободен - посочи вътрешният министър. Звезделин Методиев е задържан отново на 17 януари от служители на Транспортна полиция във влака от град Левски за град Русе, след като обрал през нощта апартамент във Велико Търново. Крадецът е признал за извършени от него общо 11 престъпления на територията на ОД МВР Велико Търново за няколкото дни, в които е бил на свобода - каза министър Цветанов.


 
Източник: dariknews.bg

Коментари

Още актуални новини