Студент на годината стана Ергин Азис от Свищов

Добавено: Вторник, 08 Януари 2013г

Студент на годината стана Ергин Азис от Свищов


Ергин


Всеки университет в страната предлагат най- изявените си студенти да се състезават за отличието „Студент на година“. Конкурсът има за цел да даде сериозен тласък в живота на тези млади хора и да направи публично достояние техните успехи.


Ергин Азис е „Студент на годината“ в категорията „Социални, стопански и правни науки”. Той изучава две специалности – МИО и Финанси в Стопанската академия в Свищов.


„Чувствам се наистина горд от факта, че съм оценен и удостоен с подобен приз от жури, състоящо се от министъра на образованието младежта и науката проф. Игнатов и членове министрите Десислава Атанасова, Тотю Младенов, Свилен Нейков и председателя на Националното председателство на Студентските съвети в България – д-р Ангел Георгиев“, заяви Ергин Азис, който е в ІV курс.


Едно от условията, за да се състезаваш за приза „Студент на годината“, е наличието на национални и международни изяви. Част от изявите на Ергин, наклонили везните в негова полза, са участието му в Първото междууниверситетско състезание по търговия на финансовите пазари в България, постигнатите високи резултати като стажант в чуждестранна компания за прогнозиране бъдещите действия на различни финансови инструменти, активното участие на международни конференции.


„И аз пия кафета, и аз ходя по дискотеки като другите студенти, обаче наблягам, явно малко повече, на студентския ми живот и на образованието. Старая се да съм активен, след това да мога да съм полезен за обществото и за икономическия живот в България с нещо повече“, споделя още Ергин Азис.


За Ергин това отличие означава много, именно то му дава сили да продължи напред, тъй като след този приз пред него се отварят много врати за развитие. Той вече има предложение за работа като асистент в Свищовската академия. И макар че не е сигурен къде точно ще продължи да живее и работи, е категоричен, че няма да пренесе знанията, които му е дала България, в друга държава, а ще остане тук, за да бъде в помощ на страната ни.


 
Източник: ekipnews.com

Коментари

Още актуални новини